Societatea Sierra Quadrant, filiala Braila, firma care a perdut licitatia organizata de AVAS pentru desemnarea lichidatorului societatii de constructii si reparatii navale Menarom SA contesta in justitie, actualul lichidator, firma Management Reorganizare Lichidare SPRL Iasi.

Lichidatorul Sierra Quadrant a solicitat Curtii de Apel Galati anularea licitatiei organizate de AVAS pentru desemnarea lichidatorului. Pe data de 2 august, instanta a dispus suspendarea provizorie si de urgenta a procesului verbal de organizare a licitatiei prin care firma Management Reorganizare Lichidare SPRL Iasi a devenit administratorul

Reprezentantii societatii iesene de lichidare sustin ca nu au fost instiintati despre contestatiile depusa de firma concurenta. In opinia acestora demersul in instanta initiat de catre Sierra Quadrant ar putea conduce la declararea falimentului la Menarom, fapt care ar insemna ca angajatii sa nu mai primeasca plati compensatorii.

Societatea Menarom, care este situata intr-o zona centrala, detine pe langa active si cladiri si 12 hectare de teren. Pina in prezent si-au aratat intentia de a cumpara Menarom o firma chineza si societatea EuroPeck Galati.

Salariile compensatorii nu pot fi insa acordata fara o decizie a guvernului. Sindicalistii ameninta ca daca pana pe data de 8 august executivul actul normativ, salariatii societatii vor picheta sediul Prefecturii Galati, urmand ca ulterior protestele sa se radicalizeze.

Pentru plata veniturilor compensatorii guvernul trebuie sa deblocheze trei milioane de euro. Ministrul muncii a anuntat ca a inceput deja demersurile pentru obtinerea banilor.