Desi este cartier al Ploiestiului, Vestul, cunoscut sub denumirea de Mitica Apostol, seamana mai degraba cu un sat strabatut de DN 1 A. Strazile nu sunt nici macar pietruite, astfel incat, la prima ploaie, acestea se transforma in adevarate mlastini. In plus, casele nu sunt racordate in totalitate la reteaua de gaze si apa. „Nu au bagat apa decat la o parte din cartier.

Apoi s-au oprit cu lucrarile ca nu mai au bani. Bea lumea apa din fantani sau impumuta de la vecinii mai norocosi”, spune Ion Costache, unul dintre ploiestenii care locuiesc la oras, dar au conditii de sat. Oamenii sunt nemultumiti si de multe alte lucruri pe care municipalitatea le-ar putea rezolva.

De exemplu, singurul cabinet medical arata jalnic, iar transportul in comun se face cu autobuze vechi de 30 de ani. Cat despre alte facilitati pe care ar trebui sa le aiba locuitorii unui cartier al Ploiestiului, cum ar fi terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, parcuri, etc, oamenii si-au pierdut orice speranta ca ar putea beneficia de ele.

„Am facut multe cereri la primarie sa ne asfalteze strazile, dar pana acum nu am primit decat promisiuni. Ne-am saturat de promisiunile din campania electorala. Vrem si fapte!”, cere Elena Draghici, un ploiestean doar cu numele. Pentru a-si face piata, aceasta trebuie sa parcurga 10 km pana la Halele Centrale deoarece piata agroalimentara a cartierului a ramas la stadiuld e proiect.

Nici educatia nu se simte prea bine in Mitica Apostol. Scoala are instalatie de incalzire centrala, dar nu are gaze, iar gradinita se rezuma la o incapere dintr-o casa amarata.

Proiect de regenerare urbana

„In bugetul din acest an fost aprobate efectuarea studiilor de fezabilitate pentru regenerarea urbana a trei cartiere: Mitica Apostol, Bereasca si Rafov. Numai dupa ce se vor realiza aceste studii se va trece la realizarea proiectului si apoi la implementarea lui.

Nu se poate asfalta o strada daca nu sunt introduse mai intai retelele de apa, gaze, canal, iluminat public”, sustine Alina Istratescu, seful Directiei Comunicare a Primariei Ploiesti.

Terorizati de camioane

Traficul greu de pe DN 1 A, care strabate Cartierul Vest, afecteaza casele oamenilor. „Am cerut primariei si politiei sa ia masuri pentru ca masinile grele sa nu mai treaca in viteza. La fiecare doi-trei ani imi tencuiesc casa pentru ca apar fisuri”, se plange Costica Lupoi, unul dintre localnicii care suporta pierderile provocate de traficul greu din propriile buzunare.

Achizitii foarte scumpe

In timp ce in Cartierul Vest municipalitatea nu a mai investit demult un leu in modernizarea infrastructurii, sume importante de bani sunt cheltuite de la bugetul local pentru lucruri scumpe si inutile.

De exemplu, luna trecuta, conducerea Primariei Ploiesti a cumparat 45 de laptopuri la pretul de aproape 80 de milioane lei vechi bucata si 2000 de cosuri de gunoi la pretul de 1,3 milioane de lei vechi bucata, cu 50% mai scump decat un dvd.