Inaugurarea din cea de-a doua jumatate a lunii septembrie a fost confirmata de Iosif Moldovan, vicepresedintele Consiliului Judetean. „E mai bine acum decit mai tirziu. E bine ca o investitie de o asemenea anvergura va fi utila, in curind", crede Moldovan. Intr-adevar, lucrarile pentru modernizarea pistei si terminalului au fost destul de costisitoare.

Pentru acestea, guvernul a alocat, teoretic, 22 de milioane de euro, insa numai 11 milioane au sosit, pina in prezent, de la Bucuresti. „Asteptam ca premierul sa aloce si restul fondurilor promise", a precizat Iosif Moldovan. Pe linga banii de la guvern, Consiliul Judetean a contractat un credit de 140 de milioane de lei noi destinat lucrarilor de extindere si modernizare a aeroportului.

In urma unei licitatii care a avut loc in luna aprilie, imprumutul a fost acordat de Dexia Kommunalkredit Bank pe o perioada de 25 de ani, cu un termen de gratie de cinci ani.

Curse anulate

Din cauza lucrarilor, Tarom a suspendat mai multe curse aeriene. Compania aeriana isi va anula zborurile din si inspre Sibiu in perioadele 30 august - 1 septembrie, 7 - 9 septembrie si 14 - 16 septembrie. In cazul decolarilor de pe Aeroportul Sibiu, catre cel din M?nchen, pasagerii care au deja rezervari vor pleca din Bucuresti.

Acestia vor avea la dispozitie si un autocar, la fel ca si cei ale caror zboruri au fost programate cu escale la Sibiu.