Ieri, la sediul Parcului Industrial Ploiesti, a avut loc o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) la care s-au prezentat Emil Calota, primarul Ploiestiului si Florin Anghel, presedintele Consiliului Judetean Prahova. Cei doi au facut lobby pentru a trece un proiect de sponsorizare a echipei de fotbal CSM FC Ploiesti, fosta Astra, patronata in continuare de boss-ul Interagro, Ioan Nicolae.

Primarul Calota a incercat sa-i convinga pe consilierii judeteni din AGA sa aprobe un referat de sponsorizare, in valoare de 150.000 de euro, o suma insa foarte mare chiar si pentru unul dintre cele mai profitabile parcuri industriale din tara. In ciuda insistentelor primarului, a carui prezenta la sediul parcului industrial ridica multe semne de intrebare, proiectul de sponsorizare a cazut.

"In mapa pe care am avut-o la sedinta a fost un referat semnat de doamna Doina Radu din partea CSM FC Ploiesti privind o sponsorizare, insa documentul era destul de vag. Am hotarat alaturi de colegii mei sa supunem acest proiect atentiei colegilor nostri intr-o sedinta de consiliu judetean”, a declarat Dan Ciolac, membru AGA.

Acesta a confirmat ca s-a intalnit cu primarul Calota la sediul parcului inainte de sedinta AGA cu care a avut „o discutie neoficiala”. Cristian Finichiu, un alt membru AGA prezent ieri la sedinta, a adoptat aceeasi pozitie. „Am hotarat ca sponsorizarea unei echipe de fotbal depaseste competenta AGA si trebuie acordul tuturor consilierilor judeteni”, a declarat Finichiu.

In schimb, directorul general al Parcului Industrial Ploiesti nu a dorit sa comenteze propunerea de sponsorizare, pe care a incercat s-o obtina personal primarul Ploiestiului. „Eu sunt doar un executant al hotararilor luate de Adunarea Generala a Actionarilor. Nu vreau sa comentez prezenta domnului Calota la sediul nostru”, a declarat Ioan Enciu, directorul parcului.

Desi am incercat sa ii contactam pe Emil Calota si Florin Anghel, acestia nu au raspuns la telefon.

150.000 de euro, adica un sfert din bugetul echipei CSM FC Ploiesti, ar fi vrut primarul Calota sa obtina de la Parcul Industrial Ploiesti sub forma de sponsorizare.

Ioan Nicolae in Top 300

Omul de afaceri cu care s-a asociat Primaria Ploiesti in proiectul CSM FC Ploiesti este unul dintre cei mai controversati din Romania. Avand o avere estimata la 700 de milioane de euro, conform Top 300 intocmit de revista Capital, Ioan Nicolae are afaceri in cele mai diverse domenii: agricultura, asigurari, petrol, etc.

In Prahova, numele sau este legat de inchiderea Rafinariei Astra Ploiesti, unitate aflata in conservare si de concedierea masiva a catorva sute de petrolisti.