Reversul „momentului Caracal“

Lipsa de experienta a lui Falub l-ar putea costa postul de antrenor

Campionatului trecut, cind Universitatea juca la matineu in liga secunda si tragea la promovare, pierdea cu un neverosimil 0-4 la Caracal, provocind panica in rindul suporterilor care traiau pentru a-si vedea echipa favorita in primul esalon. La cirma echipei se afla, ca si acum, Adrian Falub, cel care ulterior devenea campionul seriei a doua a ligii secunde.

Dupa „momentul Caracal“, denumit in acest mod chiar de tehnicianul clujenilor, „studentii“ s-au trezit din letargie, izbutind sa termine turul sezonului pe prima pozitie, pe care nici n-au mai cedat-o pina la final. Umilinta suferita in Oltenia avea sa dea un nou suflu intregului sezon.

La un an de zile distanta de la infringerea cu formatia din Caracal, „U“ Cluj s-a deplasat la Urziceni, pentru a intilni o echipa cu pretentii europene. Au intrat in teren, au marcat doua goluri si au primit trei, ultimul in minutul 86. Au condus cu 2-0 si s-au vazut infrinti.

Spre deosebire de „momentul Caracal“, acum „studentii“ au suferit un soc prea puternic, au intrat pe o panta descendenta si se chinuie sa o depaseasca. La Galati au avut din nou jocul in mina, dar l-au cedat inexplicabil, reusind contraperformanta de a primi un nou gol in prelungiri. Partida nu a schimbat soarta campionatului, asa cum spera Falub.

I-a iesit anul trecut, dupa Caracal. In momentul de fata, Universitatea Cluj are 3 puncte, a preluat „lanterna rosie“ si asteapta vizita Politehnicii Timisoara.

Conducerea, nemultumita

Ultima isprava de la Galati este greu de digerat. Actionarii sint nemultumiti, iar conducerea, care pina acum l-a sustinut neconditionat pe Adrian Falub, isi pierde rabdarea cu fiecare etapa care trece. Presedintele clubului, Lucian Danciu, il asteapta astazi la intrevedere pe actualul antrenor, pentru a discuta despre solutiile iesirii din criza.

„Este al patrulea sau al cincilea meci pe care il pierdem in ultimul minut. Este inadmisibil. Inscriem mult si primit multe goluri. Sincer, nu gasesc nici o explicatie. Miine (n.r., astazi) ma voi intilni cu Adrian Falub si ii voi cere sa prezinte citeva idei pentru a iesi din aceasta criza. Actionarii sint extrem de nemultumiti. Daca am gresit undeva, eu imi asum raspunderea.

Avem un lot mult peste locul din clasament si, daca eram mai atenti, acum ne aflam pe locul 8“, a spus Danciu. In final, presedintele „studentilor“ a sugerat, voalat, ca o eventuala demisie a lui Falub nu este exclusa: „Eu cred ca Adi Falub va ramine pe banca si la jocul cu Poli Timisoara. Actionarii vor hotari.

Ne-am putea astepta ca el sa renunte, sa spuna ca nu mai poate duce la capat situatia asta. Este un antrenor tinar, lipsit de experienta, bun, zic eu, de un mare caracter. Se poate ca toate aceste lucruri sa nu fie de ajuns“.