Autoritatile prahovene vor merge in aceasta luna in orasul italian Brescia, unde vor organiza una dintre cele mai importante expozitii romanesti, „Euro Prahova 2007”.

Dupa cum ne-a declarat consilierul judetean, Ludmila Sfarloaga, initiatorul actiunii, delegatiei noastre i s-a oferit in mod gratuit un spatiu generos, intr-una dintre cladirile importante ale orasului, locatie unde, in perioada 24-27 octombrie, prahovenii vor incerca sa le arate italienilor adevarata fata a romanilor in contextul international tulbure care persista in aceasta perioada.

„Vrem sa demonstram in Italia ca nu suntem deloc asa cum ne cred unii dintre ei”, a spus consilierul prahovean.

Dintre persoanele care vor face deplasarea in Italia fac parte consilierii judeteni, directorii Prahova Industrial Parc, Ploiesti Industrial Parc, Brazi Industrial Parc, Plopeni Industrial Parc, directorii Muzeului de Istorie, Muzeului de Stiintele Naturii, Bibliotecii „Nicolae Iorga”, Termoelectrica Ploiesti, Hidro Prahova, Muzeului Judetean de Arta si Centrului Judetean pentru

Promovarea si Conservarea Culturii Nationale. De asemenea, din delegatia prahoveana vor mai face parte membri Camerei de Comert si Industrie, precum si doua ansambluri artistice, cel al Consiliului Judetean Prahova si „Constelatia Brazilor”.

Prahovenii vor lua cu ei la Brescia cateva sute de pungi cu cadouri pentru oficialii de acolo, pliante, tricouri inscriptionate, cd-uri de prezentare a judetului in limba italiana, albume foto si filmele „Mihai Viteazul”, „Columna” si „Mircea”.

De asemenea, in fiecare seara, dupa incheierea actiunilor oficiale de schimburi de experienta si de incheiere de parteneriate, delegatia prahoveana va oferi lombarzilor din Brescia, spectacole folclorice. Va fi organizata si o seara cu specific romanesc, in cadrul careia italienii vor putea lua contact direct cu produsele traditionale romanesti.

In premiera absoluta, pe parcursul sederii la Brescia, Consiliul Judetean Prahova si Consiliul provinciei italiene vor avea o sedinta comuna, eveniment ce va fi transmis in direct pe internet.