Daca medicii de familie care-si au cabinetele la subsolul acestei cladiri se plang mereu ca incaperile le sunt inundate la fiecare ploaie, reprezentantii Primariei Ploiesti, unicul proprietar al cladirii dupa actele prezente, inca se mai chinuie sa stabileasca cu exactitate proprietatea.

Asta pentru ca, in momentul trecerii cladirilor unitatilor sanitare in administrarea autoritatilor locale, cabinetele au trecut la Primaria Ploiesti, in timp ce laboratoarele, care in fapt apartineau Spitalului judetean de Urgenta au ramas ale nimanui dupa ce Directia de Sanatate Prahova a omis sa transmita aceste incaperi Consiliului Judetean Prahova.

"La Centrul de Diagnostic si Tratament de la Cina exista o suprafata construibila de 2.744 mp si 3.785 teren. In incercarea noastra de intabulare a proprietatii au reiesit niste diferente de suprafate. Adica la construibil ies in plus 1.400 mp, iar la la teren, 3.000. Oricum, atata timp cat nu se clarifica situatia laboratoarelor nu putem vinde cladirea.

De la Ministerul Sanatatii am primit o notificare prin care ni se spunea ca nu este corect sa ne luptam singuri cu procedurile si ca ar trebui ca si Consiliul Judetean sa preia partea lui”, a declarat Gheorghe Bratosin, seful Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Ploiesti.

Pana cand situatia se va reglementa intr-un fel, ploiestenii vor continua sa primeasca asistenta medicala in conditii precare.