Horia Tiseanu, primarul municipiului Campina este pe cale sa dea explicatii procurorilor anticoruptie din cauza cheltuielilor nejustifcate pe care le-a inghitit Scoala Centrala. Scandalul a fost provocat de mai multi parinti care au elevi la aceasta unitate de invatamant.

Din cate se pare, fiecarui copil i s-au cerut aproape doua milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile cu dotarile de lux din aceasta scoala.

Din banii care s-ar fi strans de la parintii elevilor, urma sa se cumpere mobilier pentru biblioteca scolii, pentru cabinetul de desen, cuiere pentru vestiare, instalatii pentru sala de sport, camere de supraveghere, sistem de alarama, jaluzele, firma scolii, statie de amplificare, racordarea la internet, centrala telefonica, dozatoare pentru sapun lichid, capace pentru veceuri etc.

Scoala Centrala a fost inaugurata de doua ori pana acum, odata la deschiderea anului scolar si a doua oara la receptia finala a lucrarii, dar se vede treaba ca la imensa cladire mai este mult de lucru.

Tiseanu insa nu a recunoscut acest lucru in fata parintilor si a invitatilor chemati sa asiste la taierea „fundei”. Curios este faptul ca Scoala Centrala a inghitit pana acum peste 6 milioane de dolari, o suma de patru ori mai mare decat cea initiala.

Cu toate acestea, pentru ca totul sa fie ca la carte, ar mai fi nevoie de cateva sute de dolari, bani pe care conducerea scolii nu s-a sfiit sa ii recupereze de la elevi.

In momentul de fata, mult inaugurata Scoala Centrala nu are un cabinet medical functional, nu are o sala si un teren de sport dotat cu aparatura necesara (panouri de baschet, porti pentru fotbal, marcaje etc) nu are biblioteca iar multe sali de clasa au primit table pentru scris in urmca cu cateva zile.

Acestea au fost motivele pentru care conservatorii campineni au depus o serie de plangeri la DNA, Curtea de Conturi si Corpul de Control al primului ministru, principalul incriminat fiind administratia Tiseanu.