Uniunea Social Liberala a pierdut alegerile parlamentare partiale, de duminica, in patru comune conduse de primari PSD sau PNL, in timp ce democrat-liberalii au castigat in toate cele sapte comune unde au primari, potrivit unei centralizari realizate de competitorii electorali pe fiecare localitate, relateaza Agerpres.

Adrian RadulescuFoto: Agerpres

Liviu Harbuz, candidatul USL, a pierdut la Bargaoani, Tupilati si Valeni, unde primarii sunt membri ai PSD, si la Secuieni, unde edilul este liberal. In alte comune conduse de USL, candidatul Liviu Harbuz a castigat la limita, cu doar cateva zeci de voturi peste Adrian Radulescu.

Alin Antochi, presedintele organizatiei PSD Neamt, a declarat ca in zilele viitoare va fi realizata o analiza a rezultatelor obtinute de fiecare comuna in parte.

"Vom face o analiza pe fiecare comuna. Am nemultumiri in unele comune unde fie am castigat la limita, fie am pierdut. Vom vedea ce masuri trebuie sa luam", a spus Antochi.

De partea cealalta, Gheorghe Stefan, presedintele filialei PDL Neamt, s-a declarat multumit atat de rezultatul obtinut de propriii primari, cat mai ales de cele obtinute in comunele USL.

"Oamenii si-au dat seama ca Adrian Radulescu merita sa fie deputat si ca, fiind vot uninominal, trebuie sa aleaga omul si nu partidul", a comentat Gheorghe Stefan.

Colegiul 6 de deputati Neamt este format din 19 comune, dintre care sapte sunt conduse de primari PDL, sapte de primari PSD si patru de primari PNL. Al 19-lea primar, al comunei Girov, a fost exclus din PNL si si-a depus adeziunea la PDL.

Democrat-liberalul Adrian Radulescu a castigat alegerile parlamentare partiale din colegiul 6 deputati, desfasurate duminica, dupa ce a obtinut 17.186 de voturi, adica 54,95%, iar candidatul USL Liviu Harbuz a intrunit 14.089 voturi, adica 45,05%.

Citeste si: