Critici dure din partea socialistilor europeni din Parlamentul de la Strasbourg, dupa declaratiile senatorului PDL Iulian Urban despre atacurile din Norvegia. "Urban trebuie dat afara din PDL si din grupul parlamentar al acestui partid. Este absolut imposibil si imoral pentru PDL sa-l mai accepte pe acest om un minut in plus", spune, la RFI, vicepresedintele grupului socialistilor si democratilor din PE, Hannes Swoboda.

Rep.: Cum priviti declaratiile senatorului PDL, Iulian Urban, despre atacurile din Norvegia?

H.S.: Cred ca este o declaratie revoltatoare. Ma mir ca mai e membru al Parlamentului, pentru ca extrema-dreapta din Austria a dat afara un membru al grupului lor politic si al partidului, din cauza unor declaratii similare!

Potrivit standardelor UE, acest om ar trebui sa-si dea demisia, iar PDL sa traga o linie si sa-l dea afara din partid cel putin si din grupul lor politic din Parlamentul de la Bucuresti.

Rep.: PDL ar putea discuta cazul lui Iulian Urban luni, 1 august. Cum apreciati acest lucru?

H.S.: Este mult prea tarziu! Trebuie luate masuri imediat, imediat! (¬) Este absolut imposibil si imoral pentru PDL sa-l mai accepte pe acest om un minut in plus in partid si in grupul lor parlamentar.

Continuarea pe www.rfi.ro.