Liderul Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, l-a reclamat, vineri, la Parchetul instantei supreme pe premierul Emil Boc, pe care il acuza de "genocid". Plangerea a fost depusa de Vadim Tudor la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la o zi dupa ce Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul General in cazul europarlamentarului PRM, pentru fals in declaratii.

Vadim Tudor a afirmat, joi dupa-amiaza, pe scarile sediului Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca reclamatia ANI impotriva sa pentru nedeclararea unor venituri obtinute ar fi consecinta unei plangeri penale formulate de el pe tema inchiderii spitalelor. El a venit la Parchet "inarmat" cu o masina de ras, cu care s-a barbierit, trei peruci si o pereche de catuse.

De pe scarile Parchetului, Vadim Tudor a facut diverse acuzatii la adresa politicienilor romani, vizandu-i in special pe seful statului si pe premierul Boc.

El a acuzat si o posibila complicitate intre sefii Agentiei Nationale de Integritate, procurorul general Laura Codruta Kovesi si presedintele Traian Basescu. Vadim Tudor a adresat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor pe care-i considera vinovati de cea mai recenta actiune impotriva sa, cea a ANI, pe care a calificat-o drept "o porcarie politica", "de un ridicol inimaginabil".

"Acum un an au incercat sa ma acuze ca as fi primit o publicitate de la o firma si ca ar fi fost ilegal. Oricine are voie, dar Vadim Tudor nu. O data in 20 de ani am vrut si eu sa iau o reclama si nu am avut voie, pentru ca vor sa ma distruga financiar", a spus, intre altele, Vadim Tudor, pentru a-si argumenta statutul de victima politica.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate sustin ca Vadim Tudor nu ar fi declarat mai multe sume de bani obtinute din drepturi de proprietate intelectuala si din dividende. Reprezentantii Agentiei mai spun ca liderul PRM a refuzat sa se prezinte la sediul ANI pentru a oferi clarificari.

Citeste aici sesizarea trimisa de ANI Parchetului General.