VIDEO Ce nu s-a vazut la televizor dupa ce Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii. Practica si teoria votului la doua maini 

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 8 martie 2011, 18:37 Actualitate | Politic

Ciprian-Florin LUCA
Foto: Hotnews
La finalul sedintei in care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii, presedinta Camerei Deputatilor Roberta Anastase a prezidat o scurta sedinta in cadrul carei au fost votate patru legi. Un deputat PSD a votat, la doua maini, prin intermediul sistemului electronic la trei dintre cele patru legi la doua cartele, mai exact a votat si in locul colegului sau de banca. Intrebat de ce a votat in locul colegului sau acesta a raspuns ca nu a comis nici o ilegalitate. In realitate regulamentul Camerei Deputatilor spune ca este interzis sa votezi in locul altui deputat.  
 • Deputatul PSD nu a fost singurul care votat la doua cartele incalcand regulamentul Camerei Deputatilor. Tot in sedinta de marti, dupa cum se poate observa din imaginile fimate de HotNews.ro, un alt deputat, asezat in bancile rezervate opozitiei, a votat si el pentru colegul sau de banca.
 • Vezi in text cine este deputatul PSD si video cum voteaza la doua maini


Dupa sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor in cadrul careia Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe noul Cod al Muncii s-a derulat si o scurta sedinta ordinara in cadrul careia s-au votat mai multe legi. HotNews.ro l-a suprins in imagini pe deputatul PSD, Ciprian-Florin LUCA, cum a votat de trei ori in locul colegului sau de banca. Deputatul PSD a votat atat cu cartela proprie cat si cu cartela colegului de banca. Iata si proiectele de lege pentru care a votat la doua maini Ciprian-Florin LUCA:
 • Proiect de lege 502/2009 pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr.335/2007 şi a Legii nr.26/1990 privind registrul comerţului.
 • Proiect de lege 716/2007 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, consevarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice
 • Proiect de lege 19/2011 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.5/2011 privind ratificarea Memorandumului suplimentar de înţelegere (al treilea addendum la Memorandumul de înţelegere) între Uniunea Europeană şi România [...]

Intrebat de reporterii HotNews.ro cum explica faptul ca a votat in locul colegului de banca, Ciprian-Florin LUCA a declarat urmatorele: "Este foarte corect. A intarziat colegul de asta am votat. Hai, filmati acolo se intampla ceva (arata spre un coleg deputat care impartea flori cu ocazia zilei de 8 martie n.red.)”. Deputatul a refuzat sa isi decline identitatea.

Potrivit regulamentului Camerei Deputatilor nu este "foarte corect" sa votezi in locul colegului de banca, este chiar interzis. "Dispozitivul (cartela electronica n.red.) care permite deputatului accesul la mijloacele electronice de vot este personal. Utilizarea acestuia de către un alt deputat este interzisă. Nerespectarea interdicţiei atrage aplicarea sancţiunii prevăzute la art. 213 alin. (1) lit. e).”, se arata la articolul 127 din regulamentul Camerei Deputatilor.

Sanctiunea pentru nerespectarea acestui articol este insa una minora: interzicerea participării la lucrările Camerei pe timp de maximum 15 zile. Sanctiunea este decisa de Biroul Permanent al camerei insa pedeapsa este pusa in practica de Comisia Juridica.

Deputatul PSD nu a fost singurul care votat la doua cartele incalcand regulamentul Camerei Deputatilor. Tot in sedinta de marti, dupa cum se poate observa din imaginile filmate de HotNews.ro, un alt deputat, asezat in bancile rezervate opozitiei, care nu a putut fi identificat pana la acesta ora, a votat si el pentru colegul sau de banca.

UPDATE: Potrivit Antena 3 cel de al doilea deputat ar fi un reprezentant al PNL, mai exact deputatul Vasile Berci.

Citeste aici o analiza HotNews.ro despre cum functioneaza in Parlamentul Romaniei mecanismul fraudarii voturilor


NOTA: Dintr-o eroare, pe site a aparut numele deputatului PDL Ionut Barbulescu. Mentionam ca deputatul filmat de HotNews.ro nu a dorit sa isi decline identitatea, dupa cum se vede si pe inregistrare. Dupa cum se poate observa, Ionut Barbulescu si Ciprian-Florin Luca au conformatii ale fetei similare. Ne cerem scuze pentru greseala.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

8229 vizualizari

 • +11 (13 voturi)    
  Ce nesimtit... (Marţi, 8 martie 2011, 18:54)

  Daniel [anonim]

  I-ar prinde bine un cod al bunelor maniere,

  1. Nu te intorci cu spatele cand un jurnalist vorbeste cu tine.
  2. Nu pleci cand cineva te intreaba ceva.
  3. Nu raspunzi cu "vai de mine" cand te intreaba de cei ce te-au ales.
  4. Cand te intreaba un jurnalist cum te numesti, te prezinti, bai nesimtitule, cu obraz gros.
  • +13 (15 voturi)    
   frumos spus (Marţi, 8 martie 2011, 19:00)

   ady [anonim] i-a raspuns lui Daniel

   astia sunt oameni cu integritate?...amenda 3 luni salar suspendat sau destituire..
   • +14 (14 voturi)    
    Adica (Marţi, 8 martie 2011, 19:57)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui ady

    eu daca votez de doua ori sunt pasibil de puscarie, lichelele din parlament daca voteaza de doua ori nu patesc nimic. Bine macar ca avea numai doua maine, era mai nasol daca ridica si picioarele, evetual si pe cele ale secretarei.
    Parlamentul=adunatura de infractori la costum.
    Pe astia nu-i intreaba nimeni de sanatet de la DNA?
  • -5 (5 voturi)    
   respuns (Marţi, 8 martie 2011, 23:30)

   amonim [anonim] i-a raspuns lui Daniel

   Gura ta adevar graieste, dar tinand cont ca ne aflam intr-o tara condusa de fosti marinari etc. se accepta
 • -5 (11 voturi)    
  Acesti ciumpalaci care ne conduc (Marţi, 8 martie 2011, 18:55)

  AnonimTM [anonim]

  Niste nesimtiti care ne vor duce la sapa de lemn. A invatat de la Roberta cu furtul, nu le face nimeni nimic, si vor continua sa ne jugneasca cu prezenta lor in fruntea tzari. Rusine....
 • +5 (5 voturi)    
  Erata2 (Marţi, 8 martie 2011, 19:34)

  me [anonim]

  Iar celalat e de la PNL ,cel "greu de identificat"
 • +12 (12 voturi)    
  bravo hotnews (Marţi, 8 martie 2011, 19:54)

  cetatean [anonim]

  keep it up
 • +5 (5 voturi)    
  pnl (Marţi, 8 martie 2011, 20:13)

  jiku [anonim]

  Celalalt imi seamana cu deputatul pnl Berci
 • +4 (10 voturi)    
  Ce mai mananca cei care vorbeau de Anastase? (Marţi, 8 martie 2011, 20:35)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Ia te uita ce izemple sunt in partidul ros-galben-albastru.
  Ce mai manca latrinele?
  Dar... publika tv?
 • +3 (5 voturi)    
  semnalul e clar... (Marţi, 8 martie 2011, 20:42)

  bula [anonim]

  bafta la furat, nu trebuie sa ai moralitate, unii sint deasupra legii dupa cum le suna....si se descurca,,infractorii vor fi aparati de lege intotdeauna...pedepsele sint doar ptr cei mici, saraci, neputinciosi.....vrem demisia, partidul sa ia opozitie prin a-i da afara...insa ceva imi spune ca totul e o mare murdarie in care ne scaldam si noi. pina cind?
 • 0 (4 voturi)    
  Practica votului la doua maini (Marţi, 8 martie 2011, 21:02)

  Stan Ganea [anonim]

  Apreciez cu mare satifactie dezvaluirea modalitatilor de votare in camera si sindicat.
  Regret puternic ca desi practica se cunostea de mult, toate aspectele de acest gen nu au fost luate in serios
  Ce dovada mai elocventa pecum cazul Anastase,care, cu furaciunea pe masa si pe ecran, nu poate fi dislocata din pozitia de ''smenar'' si de cap ''limpede'' in luarea unor hotarari cum,de pilda, este cea cu balcoanele de la parlament , mai trebuie adusa ca sa vedem ca noi nu mai contam, nu mai suntem decat niste ''ceva'' care incurca sistemul?
  Si, in definitiv, de ce sa mai va preocupe grija votului cand ei,urmasii lui traian, hotarasc soarta si modul cum vom putea sa iesi, din sistem, astfel incat zeus sa isi vada ''pohfta'' implinita !
  AMIN, Dupa cele 25 de zile proorocite de micul BOC cand criza isi trage oboanele ne pandeste o primire fastuoasa acolo unde nu mai este nici intristare nici suspin !
  un amarat de giulestean
  d a r d a c a p l e a c a e i p r i m i i
  • 0 (0 voturi)    
   practica votului la doua maini (Marţi, 8 martie 2011, 21:30)

   stan ganea [anonim] i-a raspuns lui Stan Ganea

   scuze pentru gafa de a inlocui, din viteza, senatul cu sindicatul ! Inca odat scuze
 • +4 (4 voturi)    
  Amprenta (Marţi, 8 martie 2011, 21:16)

  Bellcross [anonim]

  Deci votul ar trb sa se faca prin amprenta sa stie toata lumea cum ai votat nu? In felul acesta nu o sa mai existe situatii de genul asta.

  Si ar mai trb sa se inventeze un sistem de pedepse pentru chiulitori si pentru magarii de genul asta.

  A fi parlamentar ar trb sa fie o sujba cu norma intreaga nu una anuala.
 • 0 (4 voturi)    
  cata obraznicie!!! (Marţi, 8 martie 2011, 21:25)

  catalin [anonim]

  Dar astia care falsifica voturi sunt niste jeguri, nesimitie si periculoase pentru societate! Ar trebui sa capete o pedeapsa exemplara!!!
  La inchisoare cu ei! Unde, bineinteles, ar trebui sa o gaseasca pe madam Anastase, deja ajunsa acolo inaintea lor!
 • +7 (7 voturi)    
  Pe porcul ala (Marţi, 8 martie 2011, 22:02)

  Mihai [anonim]

  care se facea ca ploua cand jurnalistul il intreba cum e sa voteze de doua ori l-as da afara din partid si l-as trimite direct la puscarie, ami ales fiindca sunt si dovezi. Iar parlamentarii care s-ar opune ridicarii imunitatii parlamentare i-as trimite la canalul Dunare- Marea Neagra. Nu degeaba parlamentul a inceput sa se comporte ca o organizatie mafiota, nesimtirea face parte din fisa postului. Cu cat esti mai porc cu ata votezi pentru mai multi. Inchisoare pentru parlamentari, sa nu aiba imunitate decat pentru opiniile politice, nu sa fie transformat parlamentul in barlog pentru infractori. La puscarie cu el!
 • +1 (1 vot)    
  si va mai legati de Sever Voinescu (Miercuri, 9 martie 2011, 0:10)

  rocitizen [utilizator]

  ca cica s-a compromis cand a furat la voturi. Pai cu oameni ca astia din acest episod poti sa-l mai acuzi? Ce sa faci sa areti ca tu esti cinstit si sa mori cu dreptatea in mana? Sa-si bata joc hotii de la PSD si PNL de tine, de fapt de noi? Din partea mea sa fie furatzi cat incape ca si ei ne-au furat pe noi destul si inca ne mai fura.
 • 0 (0 voturi)    
  Apel la constiinta (Miercuri, 9 martie 2011, 0:13)

  Cristian [anonim]

  Iata si o mostra de tupeu nemasurat: http://www.niuzer.ro/Arad/Ciprian-Luca-Apel-la-constiinta-fiecarui-parlamentar-in-al-carui-vot-sta-viitorul-Romaniei-1635525.html
 • 0 (0 voturi)    
  alta aberatie (Miercuri, 9 martie 2011, 7:12)

  DlGica [anonim]

  alta aberatie , masuri contra salariatului si amenzi aberante de mii si mii de RONI.
  Se pare ca stimabilii au uitat valoarea a 100 RONI intr-o tara saracita unde majoritatea romanilor muncesc pe 1000 ROni, in caz fericit !
 • +5 (5 voturi)    
  TV (Miercuri, 9 martie 2011, 7:40)

  AndroR [utilizator]

  Antena 14 si irealitatea nu mai sariti cu reportaje????
 • 0 (0 voturi)    
  anonim (Miercuri, 9 martie 2011, 10:13)

  tar val [anonim]

  Cauta-ti mai bine......intra in sfera penalului...!!!! dar oricum penalul nu se aplica ALESILOR!!!!
 • +1 (1 vot)    
  intrebare? (Miercuri, 9 martie 2011, 13:29)

  NH [anonim]

  cum comenteaza tov ponta cu spritualitatea-i cunoscuta? raspunsul ar fi oare : stim ca cei de la putere fura, ca si usl fura, dar astia fura mai bine decat noi!
 • 0 (0 voturi)    
  furt (Miercuri, 9 martie 2011, 16:37)

  Dan [anonim]

  Asta e furt de vot , Pai daca e in intarziere , inseamna ca nu e acolo , si cum poate vota daca nu e acolo ?

  Deputatul ar trebui sa isi dea demisia , Dar chiar daca nu si-o da , cel putin cel care l-au votat , au ocazia sa-l vada pe deputat la munca

  Parliament voting , Russian style
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8709517.stm
 • 0 (0 voturi)    
  dispret fara de noi ... (Joi, 10 martie 2011, 12:47)

  gabriel [anonim]

  si pana la urma astia chiar au imunitate ? pana unde ?


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version