Parlamentarii, consilierii judeteni, primarii, precum si alti membri marcanti ai PSD Arges se vor reuni vineri, la Pitesti, la intalnirea convocata dupa arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, anuntandu-si prezenta si liderul social-democratilor, Victor Ponta, scrie Agerpres.

Potrivit reprezentantilor PSD Arges, intalnirea va avea loc cu incepere de la ora 11.00, la Teatrul "Alexandru Davila" din Pitesti. Anterior, la ora 10.00, va fi organizata o conferinta de presa la sediul organizatiei judetene.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat joi seara, la Realitatea TV, ca va participa la intalnirea social-democratilor argeseni.

Tribunalul Arges a dispus, joi seara, arestarea preventiva pentru 29 de zile a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, retinut in urma cu o zi de procurorii anticoruptie.

La scurt timp dupa aflarea sentintei, lui Nicolescu i s-a facut rau, fiind transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti. Intrucat prezenta simptomele unui atac de cord, a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Constantin Nicolescu este cercetat pentru 'folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata', precum si pentru fals intelectual si uz de fals, in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene.

De asemenea, el este acuzat de luare de mita in forma continuata si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.