Presedintele Traian Basescu participa, vineri dimineata, la cel de-al treilea Congres al Miscarii Democrat-Crestine Maghiare din Romania, organizat la Covasna, anunta Mediafax, citand surse oficiale. "Prezenta mea aici e o dovada de respect pentru partenerul de guvernare", a spus seful statului la soirea in Covasna. Potrivit surselor citate, Basescu va participa la deschiderea lucrarilor Congresului Miscarii Democrat-Crestine Maghiare din Romania, care este o platforma a UDMR. Congresul va incepe cu discursurile invitatilor si cu raportul conducerilor organizatiilor teritoriale.

"Prezenta mea aici e o dovada de respect pentru partenerul de guvernare", dar si fata de Miscarea Democrat-Crestina Maghiara ''alaturi de care suntem in aceeasi familie europeana a PPE", a spus Basescu, citat de Agerpres.

In cadrul Congresului ar urma sa se faca propuneri pentru schimbarea regulamentului si programului Miscarii Democrat-Crestine Maghiare din Romania. In plus, ar urma sa fie desemnati si participantii la Congresul UDMR din luna februarie a anului viitor.

La finalul Congresului este programata o ceremonie in cadrul careia vor fi decernate diplome de merit.

In plus, va fi aleasa si conducerea Miscarii Democrat-Crestine Maghiare din Romania, al carei presedinte este, in prezent, Kovacs Kalman.