Senatorul PSD Ioan Mang a propus, joi, Senatului Universitatii "Babes Bolyai", sa ia in discutie retragerea titlului de profesor universitar de drept constitutional premierului Emil Boc, transmite Agerpres. Mang sustine ca Boc "se afla nu la prima greseala, este din cate stiu eu la a sasea sau a saptea greseala de acest gen". Intr-o declaratie citata de Ziua de Cluj, rectorul UBB, Andrei Marga, spune ca Senatul Universitatii va lua in discutie cererea formulata de Mang.

"Propun Senatului Universitatii Babes Bolyai, in calitatea mea de cadru didactic universitar, sa puna in discutie retragerea titlului de profesor universitar de drept constitutional domnului Emil Boc, pentru faptul ca se afla nu la prima greseala, este din cate stiu eu la a sasea sau a saptea greseala de acest gen", a declarat Mang, care este seful Departamentului de Educatie din PSD.

Senatorul PSD i-a solicitat ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, sa-si prezinte demisia, "in mod onorabil", din functia pe care o detine, deoarece ar fi dovedit ca "nu este pregatit pentru aceasta functie, ca nu cunoaste sistemul de educatie si ca nu stie sa comunice cu cei din sistemul de invatamant".

Intr-o declaratie facuta pentru Ziua de Cluj, rectorul UBB, Andrei Marga, a spus ca "cererea senatorului Mang, ca a oricarui alt cetatean, va fi supusa atentiei Senatului UBB, care urmeaza sa ia o decizie in privinta lui Emil Boc".

"Orice cetatean poate solicita cu bune motive retragerea unui titlu, avand in vedere incompetenta dovedita de titularul sau. In acest caz, este clar ca Emil Boc a dovedit, in mod repetat, ca nu stie drept constitutional", a afirmat Marga, adaugand ca "dupa cum ne spun juristii, pregatirea juridica a lui Emil Boc este slaba".