"Daca am judeca, cum judeca astazi televiziunile, pe Cuza, care a unit cele doua principate si in sapte ani de domnie a facut peste 20 de reforme, dar reformele l-au trimis din tara, pentru ca i-au afectat pe toti. Cand a pus Cuza in ordine sistemul, sistemul a reactionat. Cuza a ramas in istorie, iar cei care au denigrat atunci, nu stie lumea despre ei. De aceea noi, PDL, credem ca facem istorie pentru romani", a afirmat Gheorghe Falca, primarul Aradului si secretar executiv al PDL, citat de Realitatea Tv.

La randul sau, vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca "De fiecare data cand anumiti politicieni si oameni mari de afaceri simt ca le sunt stramtorate actiunile in a devaliza si fura tara, sa ne apucam sa suspendam presedintele? Ei alt motiv n-au, n-au nicio chestiune personala cu presedintele, decat ca nu-i lasa in pace".

HotNews.ro scria, joi, despre primarul Aradului, Gheorghe Falca - un apropiat al Elenei Udrea - ca a prins aripi si face ordine in partid, dupa ce unul dintre apropiatii sai, Traian Igas, a ajuns la Ministerul de Interne. La inceputul saptamanii, Falca a facut instructie, in sedinta comisiei care pregateste alegerile interne din partid, cu Ionel Mantog si Cosmin Popescu, lideri de la Gorj si apropiati ai garzii vechi. Elena Udrea l-a laudat public pe Falca pentru atragerea fondurilor europene. Dupa remanierea lui Videanu si Berceanu si demisia lui Vasile Blaga, in PDL se refac centrele de putere. Gruparea Falca-Udrea-Scripcaru castiga teren in partid si Guvern, in timp ce garda veche nu da semne ca se preda usor.

Practic, dupa demisia lui Vasile Blaga de la Ministerul de Interne, raporturile de forta in PDL au inceput sa se schimbe , conturandu-se un nou nucleu format din Elena Udrea, Gheorghe Falca si George Scripcaru - oameni fideli lui Traian Basescu.