Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat vineri ca este "mai pesedist ca oricand" si ca discutiile cu Victor Ponta trebuie sa aiba loc in partid, nu prin intermediul presei, transmite Mediafax. Acesta a raspuns afirmatiilor liderului PSD, care a declarat vineri ca Geoana trebuie sa se decida daca ramane sau nu in partid.

Solicitat sa ii raspunda lui Ponta, fostul lider PSD a raspuns: "Sunt mai pesedist ca oricand".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ca, membrii Biroului Permanent National al partidului vor discuta in sedinta de luni si vor lua decizii cu privire la pozitia lui Mircea Geoana fata de PSD.

"Discutam luni la BPN pozitia domnului Geoana fata de PSD si vom lua decizii", a precizat Ponta.

Intrebat daca Victor Ponta vrea sa il schimbe de la sefia Senatuluui, cu riscul ca PSD sa piarda aceasta functie, Geoana a raspuns: "Discutam in partid, nu mai discutam prin presa".

Liderul PSD a declarat vineri, la RFI, ca Mircea Geoana trebuie sa decida saptamana viitoare daca mai ramane in partid.

"Atitudinea domnului Geoana fata de PSD dupa Congresul din februarie trebuia lamurita mai devreme sau mai tarziu. Saptamana viitoare asta vom face, in sensul in care domnul Geoana se va hotari daca mai vrea sau nu sa mai ramana in PSD. In felul acesta, in mod sigur, nu se poate!"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca atacul la adresa sa lansat de Ponta este unul lipsit de colegialitate si bun simt. Fostul presedinte PSD a aratat ca mandatul sau a fost unul productiv pentru Ponta si familia acestuia, care a avut doi ministri si un eurodeputat. Declaratia lui Mircea Geoana vine dupa ce actualul presedinte al PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu publicat de "Evenimentul Zilei", ca fostul lider PSD este pentru social-democrati "imaginea esecului, a compromisului, a infrangerilor si a umilintelor".

Ulterior, Geoana a afirmat la Antena 3 ca Ponta este "intr-o criza de crestere" si ca mereu a fost "copilul obraznic, dar tolerat" din partid.