Europarlamentarul PDL Cristian Preda a reactionat miercuri, pe blogul personal, la criticile lansate de presedintele Traian Basescu la adresa sa, afirmand ca "isi mentine toate reprosurile aduse Executivului sau PDL de-a lungul timpului".

  • "Cred ca presedintele a fost iritat de interviul acordat de Radu F. Alexandru Revistei 22. Altfel, mentin toate reprosurile aduse Guvernului sau PDL de-a lungul timpului. Voi continua sa critic public nu doar adversarii, ci si colegii de partid, atata vreme cat acestia nu vor lucra in interesul general. Raman astfel fidel obiectivului modernizarii Romaniei, asa cum a fost el definit de catre presedintele Traian Basescu. Dar modernizarea, cred eu, nu poate fi facuta daca un spirit partizan te impiedica sa vezi erorile din propria ta tabara", scrie Preda pe blog.

Presedintele Traian Basescu i-a atacat miercuri, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, pe democrat-liberalii care l-au criticat pe Emil Boc si i-au cerut demisia. Seful statului i-a tras de urechi pe Sever Voinescu, Cristian Preda si Radu F. Alexandru, declarand ca din postura de democrat liberal nu-ti poti permite luxul de a-ti crea notorietate atacand partidul. "Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost in partid daca eu conduceam partidul", a declarat presedintele.