"Daca eu as fi fost implicat, PDL ar fi fost mult mai precis in actiunea politica. N-ar fi existat in PDL niciun politician care nu respecta regula de aur. Discutam in interior si, cand am decis ceva, respectam toti. Indiferent ca s-ar fi numit Preda (Cristian Preda-n.r.), Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost in partid daca eu conduceam partidul. Nu-ti poti permite luxul sa incerci sa-ti creezi notorietate atacand partidul. Asta reflecta lasitatea acestor oameni. E usor sa faci o declaratie la televizor si sa devii important", a declarat Basescu.
Cristian Preda si Sever Voinescu l-au criticat aspru pe premierul Emil Boc si au vorbit chiar despre necesitate demisiei acestuia in toamna. Surse apropiate de palatul Cotroceni sustin ca seful statului a fost deranjat de criticile aduse premierului chiar de reformistii pe care se baza sa inlocuiasca tripleta Blaga-Videanu-Berceanu.
Aceleasi surse sustin ca spresedintele doreste sa-l pastreze pe Boc in functia de premier si dupa remanierea din toamna. "In loc sa atace tripleta BVB, Voinescu si Preda si-au concentrat atacurile in presa pe Emil Boc. Greseala celor doi este din cauza lipsei experientei politice. Prin concentrarea atacurilor pe Boc au reusit sa distraga atentia asupra tripletei BVB cu care presedintele se lupta", au declarat sursele Hotnews.ro.
Tot interviul acordat RRA, seful statului a sugerat Guvernului ca trebuie sa clarifice lucrurile cu parlamentari pentru ca s-au interpretat gresit intalnirile de la Snagov. "Trebuie clarificate lucrurile intre guvern si grupurile parlamentare PDL. Am vazut ca un senator n-a inteles de ce ne-am intalnit la Snagov. Fara o discutie cu grupurile parlamentare, in mod cert guvernul cadea. Repet, in mod cert cadea".
Presedintele a facut referire directa la senatorul Radu F. Alexandru care, cu o zi in urma, intr-un interviu acordat Revistei 22, declara ca presedintele submineaza autoritatea lui Emil Boc prin intalnirile repetate de la Snagov.
Primul care a reactionat la criticile presedintelui a fost deputatul PDL, Sever Voinescu care a declarat la Realitatea TV ca "se gandeste" sa demisioneze din partid, pentru ca declaratia presedintelui "l-a pus pe ganduri". Voinescu este de acord cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu conform carora dezbaterile ar trebui sa aiba loc mai mult in interiorul partidului si nu in afara acestuia.
"Traian Basescu are dreptate cand spune ca implicarea sa in partid nu este nici pe departe atat de mare pe cat se crede. Are dreptate si cand spune ca daca ar fi condus PDL, partidul ar fi fost mai viguros, precis si eficient. Fara indoiala. In ceea ce priveste prezenta mea in partid sau nu, acesta este punctul de vedere al domniei sale, nu am ce comentariu sa fac", a declarat Voinescu.
Senatorul PDL, Radu F. Alexandru, a declarat pentru HotNews.ro ca nu intentioneaza sa demisioneze din partid si ca reprosurile presedintelui nu sunt intemeiate, intrucat in interviul dat pentru Revista 22 nu a criticat partidul:
"In ceea ce ma priveste, nu exista nici un cuvant in interviul pe care l-am dat in care sa blamez partidul sau conducerea partidului. Ceea ce am facut si voi face intotdeauna este sa cer solidaritate in interiorul partidului, sprijin pentru partid, pentru conducerea partidului, pentru Guvern. Repet, observatia dlui presedinte Basescu in ceea ce ma priveste mi se pare nesustinuta in nici un rand in interviul pe care l-am dat.
Deocamdata Traian Basescu este presedintele Romaniei, iar in eventualitatea in care, la final de mandat, va fi din nou in postura de presedinte al unui partid, voi lua atunci in consideratie ceea ce isi propune si ceea ce face Traian Basescu. Nu am nici un motiv sa demisionez, nu pot sa demisionez dintr-un partid in care am toata increderea."
Asa ar trebui sa inceapa orice angajament politic pedelist, fie el presedintelui jucator, fie al premierului creier mic, fie al unor deputati si senatori din colegii uninominale, precum d-nii Voinescu, Preda si Feldeman.
Cu sau fara mustrarea presedintelui neincoronat al pedele, domnii respectivi tot niste dinu paturici moderni raman, de aceeasi teapa cu seful lor - domnul Basescu.
Nu cred ca mustrarile si luarile de pozitie "dulau caine rau" ale d-lui presendinte au vreun rezultat real.
Doar hau, hau, hau la televizor !
Pana in curand, sa auzim numai de bine.
"Patria si Dreptul Meu !"
Deci, atunci era bun si de incredere. Acum....
Daca te inseala nevasta, nu divortezi?
In toamna nu se va intimpla nimic. Absolut nimic.
Nu numai ca Sever Voinescu fost - cum bine a scris mai sus cineva - purtatorul de cuvant din campania prezidentiala a lui Traian Basescu - postura in care a trecut, cu bine, prin momente extrem de grele -, dar si Preda (Cristian) a fost mult si bine consilierul prezidential al aceluiasi Traian Basescu.
Asa ca au tot dreptul sa-si exprime opiniile defavorabile actualului curs.
In momentul asta, as mai vota PDL doar pentru cei ca Voinescu: in nici un caz pentru cei ca Videanu sau Udrea.
De aceea nici nu cred ca Voinescu ar trebui sa iasa din PDL: poate ca ar fi fost mai bine cu Basescu la conducere, dar Basescu nu e PDL. Iar daca presedintele va iesi din politica dupa incheierea mandatului asa cum pare sa sugereze chiar dinsul, atunci chiar nu mai vad rostul afirmatiilor facute. Nu ma mai intereseaza cum ar fi aratat azi PDL-ul sub conducerea d-nului Traian Basescu fiindca nu mai e relevant.
Numai ca doresc sa fac un comentariu - cei ca dumneavoastra (cititor - probabil - de Dilema Veche) sunt putini si nereprezentativi pentru electoratul roman. Pentru electoratul needucat, aparitia domnului Voinescu in PDL n-a insemnat nimic. Altfel spus, dl. Voinescu nici nu a luat dar nici nu a dat. In consecinta, poate fi aruncat peste bord. Faptul ca ati vota PDL pentru cei ca Sever Voinescu este un lucru pozitiv dar, repet, pentru Dl. Presedinte nu sunteti interesant. Interesanti sunt cei multi si degraba votanti.
Cred ca si Base, si consilierii lui realizeaza ca in momentul cand se schimba generatiile noua generatie este obligata sa isi "injure" parintii. E valabil si in viata si in politica. Asa se realizeaza progresul.
+1 Base, +1 consilieri.
2.In cadrul unui partid trebuie sa existe libertate de opinie dar si disciplina de partid. Unde trebuie sa fie granita dintre ele este greu de precizat.
3.Am fost convins ca domnul Voinescu, fost (bun) purtator de cuvant al Presedintelui in campania electorala, critica Guvernul Boc in baza propriilor convingeri dar si (scuze, domnule Voinescu dar cand accepti postura de purtator de cuvant spui ceea ce ti se cere - sau ai voie - sa spui!) cu voie de la Presedinte. In acest context, declaratiile Presedintelui ma surprind.
Atunci cand faci parte dintr-o echipa care are o strategie,o directie de urmat sau actiuni de indeplinit,stabilite in mod democratic in interiorul acelei echipe,abaterea de la linia stabilita ar trebui sa te puna automat in afara acelei echipe.
Sa incercam sa ne imaginam cum ar rezolva problema antrenorul unei echipe de fotbal atunci cand jucatorii sai ar da constant goluri in propria poarta.
Valabil si pentru membrii partidelor politice.
Slava domnului exista destule partide in tara asta.
Daca ,din intamplare,constati ca nu te mai regasesti in actiunile partidului din care faci parte si nu poti corecta din interior comportamentul acestuia n-ai decat sa te retragi elegant si sa te duci in alta parte.
Toate sunt haite: si psd si pnl si pdl si toate sunt animate de spiritul de gasca si nu de cel de echipa