Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca era firesc ca tot Dan Voiculescu sa se afle la originea noului demers de suspendare a presedintelui Traian Basescu, dar apreciaza ca, spre desosebire de situatia din 2007, de aceasta data sprijinul PSD si PNL nu este sigur.

"Dan Voiculescu a condus in 2007 comisia parlamentara care a anchetat presupusele incalcari ale Constitutiei de catre Traian Basescu. Era firesc ca tot el sa se afle la originea noului demers de suspendare a lui Traian Basescu. Nu e sigur ca de data aceasta PSD si PNL vor declansa procedura. Santajul emotional si scandalul mediatic le sunt de ajuns pentru a consolida opozitia lor irationala fata de seful statului", se arata intr-o postare pe blogul europarlamentarului.

Dan Voiculescu a solicitat suspendarea lui Traian Basescu, o cerere in acest sens fiind depusa la Senat inca de la 1 iulie, transmit televiziunile de stiri. Voiculescu arata ca seful statului promoveaza masuri anti-sociale si ilegale: "precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor... S-a plasat premeditat in conflict cu societatea romaneasca, a transformat Presedintia intr-un supra-guvern... Pe scurt, Presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia", se arata in solicitare. Informatia apare la o zi dupa ce un sondaj de opinie realizat de IPP arata ca 65% dintre romani ar vota pentru demiterea presedintelui, daca ar avea loc un referendum.