Iata rezumatul interviului acordat de Cezar Preda la RFI :
- Sincer, sunt foarte ingrijorat. Daca pana acum, in mediile politice si economice romanesti se vehicula faptul ca prim-ministrul cu greu isi poate stapani Cabinetul, iata, acum, in ultima perioada si noi, din interiorul Partidului Democrat vedem foarte clar acest lucru. Pentru mine, cel putin, nu este nici o surpriza ce-a facut ministrul Finantelor. El face acest lucru cand doreste, cum doreste, spune ce vrea. Prim-ministrul nu poate decat sa fie reactiv la ceea ce spune domnul Vladescu si domnul Seitan, daca mai tineti minte.
- Imi pare rau pentru prim-ministru ca a ajuns de nu-l mai asculte absolut nimeni. Nu e bine sa vedem in ultima luna ca s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finante, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, in ansamblu. Ce sa-nteleaga cetatenii Romaniei, decat ca e un haos? E vina primului-ministru. Primul-ministru trebuia sa-l dea afara imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e in stare sa faca acest lucru, ii e frica nu stiu de cine. Nu-mi dau seama cum isi permite un ministru sa saboteze un Cabinet intreg si sa-l duca in ridicol pana la urma pe prim-ministru, de fiecare data cand acesta incearca sa se preocupe de ceea ce are nevoie tara acum: sa scapam de inundatii, sa trecem peste criza.
- Noi asistam, ca si dvs., la o chestiune incredibila: un Cabinet in care primul-ministru afla ultimul de ce spune cate un ministru! Si totusi, nu doreste sa ia masuri!
- Nu cred ca (remanierea Guvernului - n.r.) se face nici in septembrie. Cum poate cineva sa creada ca ei vor face reforma interna a administratiei centrale, cand n-au facut-o pana acum? De ce n-au facut-o de un an si jumatate? Bun, de ce n-au facut-o de sase luni? De ce ar face-o acum? Cate agentii si autoritati s-au redus pana acum? Nici una! De-abia de acum se gandesc. De-abia de acum se iau decizii. Da, dar taierea salariilor s-a facut de la 1 iulie! Si noi de-abia acum ne gandim ce vom face in interiorul Cabinetului si-n interiorul administratiei centrale? Nu e corect si nu e de inteles! Foarte multi lideri ai Partidului Democrat Liberal nu agreeaza asemenea chestiuni, pentru ca aceasta actiune nu este credibila pentru nici un cetatean al Romaniei.
A se vedea in SUA : OBAMA, germania (in care predintele e ste de decor) puterea deplina avand-o cancelarul, marea britanie- premierul (regina fiind de decor).
Putem avea si noi o functie de PRESEDINTE-PREMIER detinuta de o singura persoana care este aleasa direct de popor fara implicarea clanurilor mafiote?
Pentru clanuri s-a inventat parlamentul uni sau bicameral.
TARA ASTA poate fi guvernata decat de dictatura si nu peretua cum a fost in cazul lui CEAUSESCU.
Sper ca dupa aplicarea masurilor anti-criza sa avem un guvern capabil, condus de un Croitoru, Tanasescu sau de ce nu, Isarescu.
BNR-ul este un bun exemplu de management care foloseste bine si transparent indicatori numerici pentru urmarirea activitatii.
Partidul care va reusi sa puna un prim ministru tanar, capabil sa ridice nivelul de trai si sa guverneze in mod transparent va domina scena politica romana cel putin 20 ani.
Daca Basescu si-ar urma propriul sfat si nu s-ar mai uita la A3 si RTV chiar nu l-ar durea in basca de nimic si de nimeni...
Unde ti se pare tie ca nu ii e bine?
44 de pahare, 44 de pahare
Si Basescu, Doamne ajuta
Sa ia 70 la suta
Barbate dupa votare
Am sa-ti fac niste gratare
Si Basescu, Doamne ajuta
Sa ia 80 la suta, 80%
Ai lei lei tatigda
Pe Basescu l-o-m vota
Cu toata familia
Si-l vom pune presedinte
Ca Basescu nu ne minte
Ascultati-ma pe mine
Numa-asa vom trai bine
Intr-o firma, daca echipa ta are rezultate proaste....tu raspunzi. Un manager de nivelul dlui Boc era de mult demis. Dar na...tara nu e condusa ca o afacere...si de aici toate problemele...
Dl Boc nu are AUTORITATEA de a conduce un guvern si in mod evident nu exista nici o sansa ca acest guvern sa faca reforme in Romania!!
Iar afirmatiile Dvs de mai jos, m-au surprins venind din partea unui membru PDL:
"Nu cred ca (remanierea Guvernului - n.r.) se face nici in septembrie. Cum poate cineva sa creada ca ei vor face reforma interna a administratiei centrale, cand n-au facut-o pana acum ? De ce n-au facut-o de un an si jumatate ? Bun, de ce n-au facut-o de sase luni ? De ce ar face-o acum ? Cate agentii si autoritati s-au redus pana acum ? Nici una ! De-abia de acum se gandesc. De-abia de acum se iau decizii. Da, dar taierea salariilor s-a facut de la 1 iulie ! Si noi de-abia acum ne gandim ce vom face in interiorul Cabinetului si-n interiorul administratiei centrale ? Nu e corect si nu e de inteles ! Foarte multi lideri ai Partidului Democrat Liberal nu agreeaza asemenea chestiuni, pentru ca aceasta actiune nu este credibila pentru nici un cetatean al Romaniei."
NO COMMENT !!!!!
Salariile pot fi impozitate cu 4% salariul minim.
8% pentru diferenta ce trece de salariul minim .
Vladescu vorbea de altceva .De impozitul pe venit global.Aici se introduce un impozit progresiv la persoanele fizice.Incepe sa zicem de la cei cu venitul salariul minim .Deci au platit 4% pe salariu.mai platesc 1% ca venit global.
Ai 3000 de lei salariu .Ai platit 8% pe diferenta la salariu minim si mai platesti 4% ca venit global pe
daca ai 5000 platesti 8% pe diferenta de la salariu minim si platesti 7% ca venit global .
Cine incaseaza dividente .Plateste 12% cand incaseaza 4000 lei dividente si ramaii cu 3520 venit .Plus 3000 salariu face 6000 .Intri in grila de 6000 si platesti 6% ca venit global .
daca iei dividente 1.000.000 de lei .Platesti 12% .Pleci acasa cu 880.000 si platesti 17% impozit pe venit global .Ramaii cu 730400. Asa se realizeaza justitia fiscala si se realizeaza progresia impozitelor asupra persoanelor fizice .daca iei putini bani esti impozitat putin.daca iei multi bani esti impozitat mult .
Solutia nu e in aritmetica, ci in economie.
Poate inteleg altii
Problema este insa dubla:
a) cu cat algoritmul e mai complicat, cu atat e mai greu de aplicat.
b) oricat ai invarti impozitele, doar cu ele nu ajungi la nimic- problema principala e sa ai ce impozita.
Cat priveste povestea cu sumele care raman la dispozitia firmelor - nu prea e asa, pentru ca impozitul pe profit oricum il platesti, iar sa il faci progresiv la firme e cam greu...
Impozitul pe venit global inseamna sa consolidezi toate venturile, cu sau fara retinre la sursa -da-mi voie sa indoiesc de capacittea fiscului roman de a-si bate capul cu asa ceva. Nu uita ca unul dintre motivele introducerii impozitului forfetar a fost chiar incapacitaeta recunoscuta de ei insisi - de a stringe impozitele..
Off-topic: las-o mai usor cu calificarile... o fi el spatiu public si om fi noi anonimi, dar hai sa ne abtinem de la anumite afirmatii.
Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Gelu
Toti manelistii din Ro, de la toate nuntile timp de 3 ani, nu iau cat ia o firma dintr-un contract supraestimat si aranajat cu statul...
Nu stiu ce sa cred, daca ai fost serios in post, sau e doar asa, la shto...
Vreau sa cred ca e la shto, pentru ca altfel insemna ca esti nebun (fara suparare) daca vezi agentii fiscului umbland dupa manelisti pe la nunti.
In sfarsit sa nu ii suspectezi de prea multa inteligenta pe oamenii de acolo.si pe invitati lor.Sunt niste simpli cititori de articole din ziare economice straine pretinzand ca sunt gandurile lor.Invitatii se umfla si ei ca sa ii vada rudele.Cota unica este o prostie.Tot sistemul de impozite este o prostie.Este o strutocamila .bugetul unei tari este balanta resurselor si a cheltuielilor.Resursele sunt care sunt si nu poate guvernul sa le influienteze cu nimic.Poate in Corea de Nord.In schimb cheltuielile sunt certe.Aici este tristetea.Romania a ramas fara venituri prin manopera politicienilor in 20 de ani de jaf.Boc e chemat sa o repare in 2 ani .Avand hartuiala politica si grupari de presa impotriva .Greu.
Desi nu suport canalul ala plin de tate carora nu le mai tace gura, la BizBazar ma uit cu placere.
Are invitati ok si nu se sfieste sa spuna nici de unii nici de altii. Cu toate ca Moise Guran nu e tot timpul obiectiv, mi se pare ca ai ce afla din emisiunea lui.
Cota unica poate ca e o prostie(mie imi miroase a comunism unde toti suntem egali) si nu mi se pare corect sa platim la fel si bogatii si saracii(desi unii zic ca aia bogati platesc mai mult, dar gresesc in faptul ca avand bani mai multi ausi putere/posibilitati mult mai multe si nu poti compara puterea lor de a se dezvolta cu a celui care plateste mai putin impozit dar nu are destul capital sa se dezvolte din cauza pestilor mari) o accept, dar nu sa nu mai fie tot felul de exceptii, deoarece astea ne-au dus de rapa.
Vezi taxele pe proprietati, pensiile speciale, sporurile nesimtite s.a.m.d
rar s`a mai vazut un astfel de specimen, ca si preda, el este dupa cum ar spune Caragiale, pentru partid, dar impotriva partidului;
el a fost pus sa ii critice pe toti,. dar nu o critica calculata, ci dac se poate o critica atat de vehementa incat ascultatorii sa fie 100 % siguri de adevaru` lui preda, si sa nu mai fie necesar sa isi puna intrebari;
nu stiu ce activitate a desfasurat preda inainte de `89, dar atitudinea sa vine din aceea perioada, striga si critica cat mai mult, pe cat mai multi, rezultatu` va fi ca nimeni nu se va intreba de ce tu preda nu lucrezi nimik.
un astfel de lingau ca si preda, nu stiu daca gasim, ce merite are el sa isi dea cu parerea de activitatea lui vladescu ?,
ilo zic ca tinteste postu` lui boc, si de aceea urla asa de vehement;
referitor la cota unica, si partizanii aceste masuri, trebuie observat ca anii multi de comunism, impreuna cu domnia lui ilici de dupa `89 au incetatenit in constiinta colectiva faptu` ca romanii sunt atat de capabili incat suntem in stare sa inventam democratii originale si cote unice originale, desi statele cu sisteme democratice merg pe alte drumuri decat noi, respectiv au un sistem de impozitare progresiv si nu vor renunta prea devreme la acesta: US, UK, Franta, Germania, si restu` tarilor dezvoltate nu au de gand sa introduca prea devreme marea descoperire a cotei unice in sistemul lor fiscal - io zic, ca pana la urma tarile astea au nishte conducatori prosti, cum nu vor sa aplice un sistem economic atat de simplu si eficient...
pt. marii analishi economici ce viseaza in continuare la avanataju` cotei unice si cauta inca motive pt. mentinerea acestui sistem, am sa reamintesc nishte lucruri elementare: cresterea economica din ultimii anii a venit pe fondu` globalizarii si cresterii investitiilor, ale banilor trimisi de capsunarii si ceilalti romani ce castiga cu sudoarea fruntii banii lor si ale cheltuirii de catre stat a unor sume care nu existau in realitate......
La Senat, PSD a obtinut 173.724 de voturi, reprezentand 40,11%, PD-L are 46.539 voturi, adica 26,78%, iar PNL 46.463 de voturi, adica 26,74%. Potrivit numaratorii paralele facute de partide, PD-L ar avea un senator, Viorel Constantinescu si un deputat, Cezar Preda, Alianta PSD+PC un senator, Vasile Ion si patru deputati, Marian Ghiveciu, Adrian Mocanu, Stelian Borzea, Carmen Moldovan, iar PNL un senator si doi deputati - Cristi Bagiu (Senat) si Titi Holban si George Scutaru (Camera Deputatilor).
Dansul vorbeste de curaj sa isi faca curaj si sa faca reforma intai la el acasa si dupa aia sa vorbeasca.
Jos pesedistii!