"Nu e chestie serioasa. In fiecare weekend, fiecare declara orice" - asa a comentat, duminica, liderul social-democrat Victor Ponta, pentru Mediafax, afirmatiile de sambata ale presedintelui PNL, Crin Antonescu, privind posibilitatea suspendarii lui Traian Basescu.

"Eu ma sfatuiesc cu colegii mei luni si dupa aceea avem o reactie. Decizia noastra este neschimbata, cea de la Comitetul Executiv. Nici nu poate sa o schimbe decat tot Comitetul Executiv, ca intram la guvernare dupa alegeri. Luni ne intalnim din nou. Acuma, in fiecare week-end fiecare declara orice. Nu ma apuc sa comentez, ca nu e chestie serioasa", a afirmat Victor Ponta.

"Sunt pentru suspendarea presedintelui Basescu cand este posibila si necesara", afirmase, sambata, la Realitatea Tv, Crin Antonescu, adaugand ca ca o situatie in care suspendarea sefului statului ar fi necesara ar fi cea in care acesta ar prefera existenta unui Guvern minoritar in ciuda unei majoritati clare in Parlament.

Presedintele Traian Basescu declarase, anterior, la TVR, ca nu considera fezabila crearea unei noi majoritati guvernamentale, ci eventual ideea unui Guvern minoritar, incercarile sale de a aduce opozitia la dialog soldandu-se "cu pozitii extrem de obraznice la adresa mea, cu aroganta. Nu cred ca este fezabila crearea unei alte majoritati. Cel mult se poate merge cu un guvern minoritar. Eu am vazut toate incercarile pe care le-am facut de a aduce la dialog partidele de opozitie s-au soldat cu pozitii extrem de obraznice la adresa mea, cu aroganta".