Vicepresedintele PDL Cezar Preda crede ca nu se va decide nimic la reuniunea de la Snagov, aratand ca doar el si ceilalti parlamentari PDL loiali sunt pe lista rusinii, nu Emil Boc, Adriean Videanu sau Sebastian Vladescu, relateaza Mediafax.

"Eu cred ca nu se decide nimic. Est o intalnire formala ca toate intalnirile in acest format. Nu l-am vazut pe lista rusinii nici pe Emil Boc, nici pe Adriean Videanu, nici pe Sebastian Vladescu. M-am vazut pe mine si pe ceilalti parlamentari care loiali au votat impotriva motiunii de cenzura", a decalrat, sambata, Cezar Preda, referindu-se la lista rusinii, realizata de PSD, cu parlamentarii care au votat impotriva motiunii de cenzura a social-democratilor.

El a spus ca nu parlamentarii PDL iau deciziile, nu au fost intrebati niciodata si nu vor fi intrebati.

"Eu am vazut ca nu mai este responsabilitatea nimanui taierea pensiilor si salariilor, ci numai a parlamentarilor PDL. Nu sunt de acord sa-mi asum acest lucru si altii sa ia deciziile. Nu mai astept nimic, eu sunt pe lista rusinii, eu am figura mea cu votul meu si altii care trebuiau sa ia aceste decizii acum cinci luni nu au nicio responsabilitate. Nu vor face nimic nici de acum inainte", a adaugat Cezar Preda.

Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, la Vaslui, ca la sfarsitul acestei saptamani se va decide in partid soarta actualului Guvern, dupa ce in interiorul PDL s-au format doua tabere, una care sustine ideea remanierii imediate si una care doreste sa acorde Executivului sase luni de gratie. Sustinator al ideii de a lasa actualul Guvern in functie pentru a incerca sa puna in aplicare programul de austeritate, Stoica a spus ca exista un echilibru intre cele doua tabere din interiorul PDL si, de aceea, nu se poate spune cine va avea castig de cauza.

Premierul Emil Boc se va intalni, duminica, la ora 19.00, la Snagov, cu parlamentarii partidului, presedintii organizatiilor judetene si europarlamentarii pentru a discuta despre masurile guvernamentale pentru perioada urmatoare si situatia partidului, la intalnire fiind asteptat sa participe si presedintele Traian Basescu.

O intalnire similara a avut loc si in urma cu doua saptamani. Potrivit unor surse, la acea intalnire, presedintele Traian Basescu le-a spus parlamentarilor PDL ca premierul Emil Boc a "fost sabotat de propriul Cabinet" si ca PDL "este in pericol de pesedizare".

Numele mai multor ministri au fost vehiculate pentru o posibila remaniere, printre acestea fiind Sebastian Vladescu, Daniel Funeriu, Mihai Seitan si Mihail Dumitru, dar si numele lui Radu Berceanu sau Vasile Blaga.