Ministrul Economiei, Adriean Videanu, considera ca Partidul Democrat Liberal ar trebui sa amane alegerile interne programate pentru aceasta vara, pentru a putea permite Guvernului sa se concentreze pe rezolvarea problemelor legate de criza din Romania. "Orice proces de alegeri intr-o formatiune politica, evident, naste o competitie interna. In loc ca partidul sa fie focusat pe ceea ce inseamna actul de guvernare si rezolvarea problemelor romanilor, ce sa faca? Sa stea sa rezolve problemele competitiei interne?", a declarat Videanu intr-un interviu acordat HotNews.ro.

Acesta a mai spus ca in cazul in care nu vor fi gasite masurile necesare de iesire din criza, "indiferent ce alegeri interne va face, PDL va avea o problema in fata electoratului".

In ceea ce priveste o posibila remaniere guvernamentala, Videanu a spus ca sunt "speculatii de presa" aparute din "lipsa de subiecte"."Pana in momentul de fata, va spun cu onestitate, nu s-a discutat absolut nimic despre remanierea vreunui ministru", a precizat Videanu.

Iata principalele declaratii pe teme precum remanierea guvernamentala si alegerile din PD-L

  • Legat de remanierea guvernamentala, asa cum si presedintele statului si primul ministru au spus, sunt speculatii de presa. Din lipsa de subiecte au spus: hai sa aruncam si chestia cu remanierea! Baza remanierii unui ministru o reprezinta performanta fiecaruia din cei care reprezinta Cabinetul. Ai un program de guvernare, ai anumite obiective, se poate cuantifica ceea ce ai facut si acesta este suportul practic al demersului remanierii sau cel de imagine care poate sa existe asupra unui ministru sau altul. Dar este strict apanajul premierului si sefului statului. Dar, pana in momentul de fata, va spun cu onestitate, nu s-a discutat absolut nimic despre remanierea vreunui ministru.
  • Legat de amanarea alegerilor in PDL- Si eu sustin acest demers. 
  • Efortul pe care Guvernul il face in momentul de fata si in care PDL este implicat  nu trebuie sa fie afectat de nimic altceva. Orice proces de alegeri intr-o formatiune politica, evident, naste o competitie interna. In loc ca partidul sa fie focusat pe ceea ce inseamna actul de guvernare si rezolvarea problemelor romanilor, ce sa faca? Sa stea sa rezolve problemele competitiei interne? Cred ca marea provocare, azi, a Partidului Democrat Liberal este aceea: Gaseste solutii si poate sa treaca aceasta tara peste aceasta criza si, in opinia mea, va fi castigatorul la viitoarele alegeri. Daca nu va gasi solutii pentru iesirea din criza, indiferent ce alegeri interne va face, va avea o problema in fata electoratului.
  • De aceea marea provocare a PDL este aceea de a gasi solutii si fiecare membru al PDL trebuie sa se concentreze pe sustinerea Guvernului in aceasta perioada extrem de grea. Sa stiti ca ar fi fost extraordinar de usor pentru Guvern sa lase libera inflatia, sa majoreze salariile, cu un impact implacabil in viitor asupra economiei nationale. Sigur, nu putem sa gandim atat de machiavelic astfel incat Romania sa fie aruncata pe o spirala inflationista, sa nu mai creeze premizele atingerii obiectivului pe care il avem, si anume acela de a ne apropia de media de dezvoltare europeana. Cu alte cuvinte, este marea provocare si tot ceea ce inseamna militant al PDL ar trebui sa se concentreze pe ceea ce inseamna gestionarea acestei situatii de criza.
  • Calendarul alegerilor interne trebuie sa se stabileasca in mod obiectiv de partid, imediat dupa ce pachetul de masuri ajunge sa fie implementat si practic sa avem o viziune legat de ceea ce inseamna rezolvarea problemelor Romaniei.
  • Ca sa poti sa te impui intr-un anumit domeniu, nu e neaparat nevoie sa ai o anumita functie. Va dau un singur exemplu. Stiti ce functie are Radu Berceanu in Biroul Permanent National? Niciuna. Nu are nicio functie, dar este un lider important al partidului si tot timpul in emisiunile televizate este prezentat vicepresedintele PDL. Radu Berceanu nu are nicio functie. Ca sa poti sa te impui intr-un anumit domeniu nu e neaparat nevoie sa deti o anumita functie. Important e ceea ce esti tu.