Teo Trandafir este candidatul PDL la Colegiul 19, au declarat pentru HotNews surse democrat-liberale.Principalul contracandidat al lui Teo este Liliana Ghervasuc Minca (PC), fost director al Loteriei.

Alegerile partiale pentru un loc de deputat in Colegiul 19 al Capitalei vor avea loc pe 25 aprilie, dupa ce acest mandat a fost vacantat prin demisia deputatei PC Daniela Popa.

Teo, dansand pe o melodie cantata de Nicolae Guta si Sorina

Octavian Bellu si Teo Trandafir erau cotati drept candidatii cu cele mai mare sanse de a castiga acest colegiu, in urma unui sondaj intern efectuat recent de PDL, au precizat sursele citate.

Octavian Bellu ar fi refuzat sa candideze, nedorind sa se implice politic.

PDL a ales-o pe Teo Trandafir pentru implicarea sa in activitatile de tip ONG si pentru faptul ca isi dorea mai degraba un candidat care nu a mai fost implicat politic.

Teo Trandafir si-a depus in jurul orei 11 candidatura la Biroul Electoral Municipal.

'Televiziunea si politica nu sunt complet despartibile'

Teo Trandafir a afirmat, dupa ce si-a depus candidatura, ca "televiziunea si politica nu sunt complet despartibile, ci complementare si pot merge mana in mana".

"M-am inscris in PD-L pentru ca ma poate ajuta sa duc la bun sfarsit niste planuri cu care ma chinui de niste ani, singura. A fost vorba de o oferta explicita, pe puncte. Am spus ca momentul acesta este foarte bun, ca si cum astrele s-ar fi aliniat in favoarea noastra si iata-ma aici", a declarat ea.

Teo Tranadafir a spus ca are "emotii foarte mari " si se teme sa nu dezamagesca alegatorii. "Doresc sa candidez si am acceptat oferta PD-L pentru ca mi-s dragi copiii, pentru ca au probleme multe si as vrea sa ajut. Este o chestiune de atitudine. Sunt atat de pornita si atat de furioasa in urma lucrurilor pe care le-am vazut incat sunt sigura ca voi reusi. Nu exista alta cale", a adaugat ea.

Romeo Raicu, presedintele organizatiei PD-L sector 4, a explicat ca partidul a avut trei solutii: un om care a mai candidat in 2008, Mircea Raicu, unul dintre ministrii democrat-liberali (Baconschi, Sandu sau Funeriu) sau un candidat "conform principiului portilor deschise".

"Am aflat din presa ca Teo Trandafir doreste sa candideze, am contactat-o, am discutat pe principii. Ea isi propune sa faca ceva pentru familiile defavorizate, pentru copiii defavorizati. Va garantez ca Teo Trandafir nu va pleca la jumatate de mandat pentru un salariu mai bun, cum au facut ceilalti", a declarat Romeo Raicu.

Teo Trandafir declarase recent, pentru Libertatea, ca se gandeste sa intre in politica: "In ultima perioada nu am facut numai televiziune, ci mi-am acordat timp sa ma implic in proiecte sociale. Daca te uiti despre ce vorbesc politicienii astazi, te iei cu mainile de cap. Numai teme neimportante pentru cetateni. Cred ca tot mai multi oameni, care inteleg nevoile celor de langa ei, ar trebui sa se implice in politica. Eu, de pilda, am proiectele mele legate de copiii talentati, proveniti din familii defavorizate. Insa e greu sa rezolvi problema la nivel national doar cu un ONG. Or, daca politica demonstreaza ca e cel mai eficient mod de a face ceva pentru copiii amarati, ma gandesc serios sa intru in politica", afirmase fosta vedeta de televiziune, in 24 martie.

Teo Trandafir s-a nascut in 2 iunie 1968 in Pitesti, judetul Arges. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Sectia araba-engleza, potrivit informatiilor publicate pe blogul ei.