Vicepresedintele democrat-liberal Ioan Oltean spune despre ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Seitan ca au gresit facand publice initiative personale care nu coincid cu cele ale Guvernului si considera ca premierul Emil Boc a fost "mult prea indulgent" cu acestia, care "meritau sa plece din Guvern", potrivit Mediafax.

Ioan Oltean a aratat ca PDL, prin Guvernul Boc, este angajat in realizarea reformei principalelor institutii ale statului: Legea salarizarii unice incepe deja sa produca efecte, Legea pensiilor este in Parlament, Legea responsabilitatii fiscale este in dezbatere la Senat, Legea privind reforma sistemului de educatie este in faza pregatirii finale de catre Guvern, iar alte acte normative sunt in aceeasi faza de pregatire pentru a fi puse in dezbaterea Parlamentului.

  • "In situatii de acest fel, este nevoie de o maxima responsabilitate din partea membrilor Guvernului si de mult profesionalism. Ideile personale, initiativele personale ale unor ministri care nu se suprapun cu vointa partidului aflat la guvernare si a Guvernului sunt inacceptabile si sunt nepermise si nu trebuie sa aiba loc pentru ca o idee a unui ministru care nu corespunde gandirii politice a PDL poate sa bulverseze si mai mult societatea, sa creeze o stare de nesiguranta si mai mare si o grija in plus cetateanului de rand, o grija inutila. Cei care isi pot permite sa adauge cetateanului o grija in plus ca membri ai Guvernului nu au ce cauta in Guvern", a afirmat Ioan Oltean.
  • "Daca isi asuma sa faca afirmatii care nu corespund acestor date, atunci isi asuma si riscul de a pleca din Guvern fiindca este nedrept ca efortului extrem de mare pe care il fac premierul Boc, Guvernul si PDL in ansamblul lor, sa i se adauge propuneri nerealiste si care nu sunt in centrul gandirii noastre economice si politice", considera Ioan Oltean.

Ioan Oltean a precizat ca face referire la afirmatiile facute de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a creat "o grija in plus si un motiv in plus de dezbatere toata saptamana aceasta ca se vor impozita pensiile" si la afirmatia ministrului Muncii, Mihai Seitan, referitoare la sistarea alocatiilor de stat pentru o parte dintre copii, care, de asemenea, a creat "o grija in plus cetateanului si copilului din Romania":

  • "Asemenea afirmatii fac mult rau partidului si Guvernului si, de aceea, ii cer public premierului Boc sa manifeste mai multa severitate fata de cei care fac astfel de greseli. PDL si premierul Boc nu isi pot permite sa greseasca astazi, iar cei care gresesc trebuie sa plateasca, iar plata care li se cuvine pentru asemenea greseli este plecarea imediata din Guvern".
  • "Eu cer ca cei care vor gresi de acum inainte intr-o asemenea maniera in care au gresit cei doi sa nu se mai bucure de ingaduinta si toleranta de care s-au bucurat ceilalti. In opinia mea, Emil Boc a fost mult prea indulgent cu cei doi", a incheiat Ioan Oltean.