Sever Voinescu (PDL) ii reproseaza colegului sau de partid Cristian Preda, ca "umbla dupa glorie mediatica" si se declara surprins ca acesta este enervat de adjectivarea politica a numelui Traian Basescu.

"Nu stiu de ce Cristian Preda vrea cu tot dinadinsul sa ne sfadim in public. Ii urmaresc de ceva vreme goana dupa glorie mediatica si ma mir. Daca are ceva sa-mi spuna, stie bine cum sa ma gaseasca. E a doua oara cand ma sarjeaza cu blogul si e a doua oara cand prefer sa-l ignor. A treia oara, s-ar putea sa reactionez. Dar il rog sa nu incerce!", afirma Voinescu, citat de Agerpres.

Deputatul PDL il critica pe Cristian Preda ca "nu se poate abtine sa nu vorbeasca despre un cuvant dintre altele mii pe care le-am rostit la o conferinta la care el nu a participat".

Sever Voinescu face referire la o conferinta sustinuta la Institutul de Studii Populare, in care a afirmat ca cei mai multi dintre PDL-istii puri au venit in partid atrasi de proiectul Traian Basescu, iar surpriza a constituit-o ca 'in PDL nu este suficient de basescian'. 'Cred ca, in termenii actiunii noastre politice, ceva mai mult basescianism s-ar cere', spunea Sever Voinescu in conferinta mentionata.

"Inteleg ca il enerveaza adjectivarea politica a numelui presedintelui. E treaba lui. Din ceea ce am aflat, spune ca e nevoie de raspunsuri pentru problemele sociale si nu de cuvinte inventate. Nu-mi vine sa cred ca o fraza de o asemenea platitudine, o fraza ca o lozinca putreda, a putut fi scrisa de Cristian Preda. Sunteti siguri ca el a scris acea postare?", incheie Voinescu.

Cristian Preda a sustinut joi, intr-o postare pe blogul personal, ca Sever Voinescu a facut "o alegere nefericita" cand a folosit expresia "basescianism".

"Nefericită alegere! Spun asta, deşi am fost la fel de uimit ca şi Sever Voinescu să descopăr unele din practicile PDL".

"Dar expresiile alese risca sa le compromita, intr-un mediu care, in majoritatea cazurilor, e lipsit nu doar de umor, ci si de un simt elementar al ironiei", afirma Preda, pe blog.

"Eu cred ca problema e mult mai grava: o ambitie de succesiune credibila ar putea fi blocata de o masa critica de pedelisti care, revendicandu-se tocmai de la Traian Basescu, ar argumenta ca traim, de fapt, in cea mai buna lume posibila", mai scrie europarlamentarul PDL.