Social-democratii vor depune, joi, la Parlament, un proiect de lege de revizuire a Constitutiei, principalele puncte referindu-se la continuarea unui Legislativ bicameral in care Camera Deputatilor sa aiba 300 - 320 de deputati, iar Senatul cate doi senatori pentru fiecare judet, alesi de consilierii locali si judeteni, informeaza Agerpres.

"In ultima perioada, revizuirea Constitutiei - ca un act colateral referendumului din 22 noiembrie al anului trecut - este un proces care trebuie continuat. Dorim in continuare un Parlament bicameral, dar cu singura modificare - aceea ca Senatul, ca si camera superioara trebuie sa reprezinte autoritatile locale. Astfel, in fiecare judet, propunem sa fie alesi cate doi senatori de catre consilierii locali si judeteni din acel judet. In Bucuresti, pentru ca noi il asimilam cu sase judete, propunem alegerea a 12 senatori", a precizat, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD, Florin Iordache.

O alta prevedere constitutionala, avuta in vedere de social-democrati, vizeaza modificarea Legii electorale astfel incat parlamentarii, odata alesi pe lista unui partid, chiar si prin vot uninominal, in urma demisiei din formatiune sa-si piarda mandatul ca si alesii locali si judeteni.

"Noi credem ca este normal ca, daca te-ai folosit de umbrela partidului, si ai candidat chiar uninominal, in momentul in care de buna voie ai renuntat la calitatea de membru a partidului sa-ti pui la dispozitie mandatul si sa se faca din nou alegeri", a mai spus Iordache.

El a mai aratat ca nu poate fi constituita o Comisie de revizuire a Constitutiei fara prezentarea unui proiect de lege, sau o propunere legislativa venita din partea Guvernului, ca o initiativa a presedintelui.

Iordache a precizat ca proiectul de lege va fi dezbatut in procedura normala de Parlament, intrucat eventualele amendamente la legea de modificare a Constitutiei trebuie discutate de Comisia speciala.