Mircea Geoana a reusit sa-si impuna punctul de vedere la sedinta Comitetului Executiv National al partidului, obtinand votul liderilor de filiale pentru toate propunerile sale: echipa de conducere aleasa pe liste, norma de reprezentare in varianta secretarului general Liviu Dragnea si organizarea Congresului la Romexpo, ceea ce presupune organizarea in regia lui Marian Vanghelie.

"Tema cea mai dezbatuta a fost legata de statutul partidului si viitoarea formula de conducere. Prin votul CExN, cu 42 pentru, 12 impotriva si doua abtineri, s-a ales varianta ca echipa de conducere a partidului sa fie aleasa pe lista", a afirmat Geoana, la finalul sedintei conducerii PSD.

Actualul presedinte a precizat ca varianta de alegere a membrilor echipelor de conducere de catre Consiliul National, dupa organizarea Congresului, a intrunit doar 12 voturi pentru.

Mircea Geoana a respins acuzatiile legate de o posibila fraudare a votului: "Azi au fost decise toate elementele care sa permita un congres desfasurat in conditii impecabile, la Romexpo, in conditiile pe care candidatii care s-au anuntat le-au dorit. (...) Infirm si descurajez orice forma de speculatie" cu privire la fraudarea votului.

Vineri va avea loc o noua sedinta a CExN, pentru a aproba forma finala a proiectului de statut.

El a precizat ca tot luni s-a decis ca termenul limita pentru depunerea candidaturilor sa fie joi, pana la ora 16,00.

"Astept cu deschidere si cu simpatie orice propunere care poate sa apara (...) Consider ca Adrian Nastase reprezinta un pion si un lider important al partidului, indiferent de pozitia pe care o va ocupa in partidul nostru", a adaugat el.

Potrivit Agerpres, CExN a votat infiintarea functiei de prim-vicepresedinte al partidului. O mare parte a atributiilor Consiliului National ar urma sa fie preluata de Comitetul Executiv National sau de presedintele PSD.

Norma de reprezentare a organizatiilor la Congresul extraordinar din 20 februarie a fost votata in varianta propusa de secretarul general Liviu Dragnea si convenita cu liderii de organizatii judetene.

Potrivit acestei norme, cei mai multi reprezentanti la Congres urmeaza sa ii aiba organizatia de Bucuresti - 225 de delegati.

Organizatia PSD Iasi va avea 52 de delegati, Botosani - 46, Prahova - 40, Valcea - 41, Dolj - 54, Vrancea - 49, Arges - 55, Dambovita - 51, Teleorman - 50. Cei cei mai putini delegati la Congres vor avea organizatiile partidului din judetele Tulcea, Ilfov, Maramures, Harghita, Covasna, cate 21.