Comitetul Executiv National (CExN) al PSD va fi convocat luni, a declarat presedintele formatiunii, Mircea Geoana. Liderul social-democrat a adaugat ca va solicita Comitetului Executiv ca formatiunea sa initieze o motiune de cenzura daca actualul proiect de lege al pensiilor va fi aprobat de catre Parlament.

Geoana a declarat este inacceptabil ca proiectul de lege a pensiilor sa contina decuplarea punctului de pensie de salariul mediu brut pe economie. Liderul social-democrat a contestat si extinderea si uniformizarea varstei de pensionare.

Executivul a avizat miercuri proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern. Documentul urmeaza sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere prioritara. "E urgenta o lege noua a pensiilor. Daca mentinem actualul sistem, va trebui sa imprumutam miliarde de euro pentru a plati pensiile", a spus Boc.

Potrivit lui Geoana, Comitetul Executiv National al PSD va discuta despre modificarile aduse Statutului ce urmeaza a fi supuse aprobarii Congresului extraordinar. De asemenea, CExN va stabili preferinta majoritara a liderilor de filiale in ce priveste votul pe liste sau votul pe functii.

Mediafax a transmis ca Geoana a avut, miercuri, o intalnire informala cu unii dintre vicepresedintii PSD care il sustin la sefia partidului. El a spus ca s-a "sfatuit" cu acestia cu privire la proiectul politic "Impreuna spre viitor" pe care il vor prezenta impreuna in conferintele judetene extraordinare si la Congres.

La intalnirea convocata de Geoana au participat secretarul general Liviu Dragnea, vicepresedintii Ilie Sarbu, Dan Nica, Constantin Nita, Rodica Nassar, Rovana Plumb, Ion Toma, Constantin Nicolescu, presedintele TSD, Nicolae Banicioiu, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, dar si parlamentari precum Claudiu Manda, Georgian Pop, Andrei Dolineaschi.

Potrivit Mediafax, senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, ca va incerca sa provoace o sedinta a Comitetului Executiv pentru stabilirea normei de reprezentare la Congres si un comitet de organizare a Congresului, care inca nu a fost convocat de catre conducerea partidului.