Liderul deputatilor social-democrati, Viorel Hrebenciuc, considerat un apropiat al liderului partidului, Mircea Geoana, spune ca nu stie in acest moment cu cine va vota la congresul PSD, insa a mentionat ca, dupa Consiliul National al formatiunii, va fi "foarte destept pe acest subiect".

Viorel Hrebenciuc a facut aceste afirmatii la o intalnire cu primari ai PSD, potrivit Mediafax, care citeaza o inregistrare difuzata de Realitatea Tv: "Ce va pot spune, astazi, in premiera spun, pentru conducerea partidului astazi nu am partipris. Deci astazi daca ma intrebati «Mai Hrebenciuc, tu cu cine votezi?», va spun sincer nu stiu. O sa vin vineri si sambata acasa si poate o sa fiu o idee mai destept. Cred ca dupa Consiliul National o sa fiu foarte destept pe acest subiect, pana atunci nu ma intrebati, efectiv nu stiu", a afirmat Viorel Hrebenciuc.

Unul dintre participantii la intalnire a intervenit, spunand: "Dar pe cine votam? Oare se mai merita cu domnul Nastase? Eu zic ca nu. Eu zic ca domnul Geoana, nici el. Pacat de domnul Ponta ca nu mai candideaza, ar fi solutia cea mai buna, domnul Ponta presedinte, cu presedinte executiv autoritar".

Surse din PSD declarau, vineri, pentru Mediafax, ca Adrian Nastase, Victor Ponta, Cristian Diaconescu si Liviu Dragnea sunt vazuti in cercuri din PSD drept principalii candidati la functiile de la varful partidului.

Miron Mitrea si Cristian Diaconescu au declarat, in ultima perioada, ca nu exclud nici ei o candidatura la conducerea partidului.