Presedintele Traian Basescu le-a spus membrilor delegatiei FMI ca Romania este una dintre putinele tari care au luat masuri dificile in campania electorala. Seful statului a subliniat ca a fost decizia sa aceea de a nu pune sub semnul intrebarii seriozitatea Romaniei in relatia cu UE si FMI, informeaza NewsIn.

"Multumesc pentru ca ne vizitati in decembrie, a fost mai mult sau mai putin o vizita neasteptata. Stiu deja o parte dintre concluziile dumneavoastra, insa as fi bucuros sa aud direct de la dumneavoastra ce considerati ca trebuie sa continuam sa facem in perioada urmatoare. Cred ca suntem una dintre putinele tari care nu tine cont de alegeri, am luat masuri dificile in campania pentru prezidentiale, ceea ce a fost o surpriza pentru toata lumea. In acelasi timp, a fost decizia mea aceea de a nu pune sub semnul intrebarii seriozitatea Romaniei in relatia cu UE si FMI si sa demonstram ca suntem persoane de incredere", le-a spus Traian Basescu miercuri seara, la Palatul Cotroceni, reprezentantilor FMI aflati in vizita la Bucuresti.

Paul Thomson, fostul negociator-sef al FMI pentru Romania, si-a exprimat multumirea pentru faptul ca, in ciuda perioadei politice pe care a traversat-o, Romania este in grafic in privinta indeplinirii angajamentelor.

"A fost decizia Guvernului si l-am sustinut sa implementeze obligatiile asumate", a spus Basescu, subliniind importanta modernizarii statului roman.