UDMR va intra la guvernare, iar majoritatea paralmentara va fi construita in jurul PDL, a anuntat, miercuri, liderul UDMR Marko Bela, dupa intalnirea reprezentantilor Uniunii cu cei ai PNL, pe tema formarii unei majoritati parlamentare. Marko Bela spune ca cea mai buna solutie ar fi un guvern PDL-PNL-UDMR-minoritati, insa, daca liberalii vor respinge aceasta varianta, s-ar putea forma o majoritate PDL-UDMR-minoritati nationale. Marko Bela a mai adaugat ca exclude varianta PSD-PNL-UMDR, potrivit NewsIn.

  • "Inteleg foarte bine faptul ca fiecare formatiune politica este in primul rand determinata si responsabila in fata propriului electorat", a comentat Crin Antonescu decizia UDMR.
  • "Noi optam pentru o astfel de soluţie majoritara PDL-PNL-UDMR. Putem concepe si un guvern format de PDL-UDMR si minoritaţi, daca colegii din PNL vor considera ca nu pot participa intr-o astfel de majoritate. In acest moment, eu exclud o astfel de varianta (PSD-PNL-UDMR - n. red.). Luand in considerare contextul actual, eu cred ca majoritatea guvernamentala va fi formata cu PDL. Intrebarea este daca se reuseste acest lucru si cu PNL sau numai cu UDMR si minoritaţile", a afirmat Marko Bela, citat de NewsIn.
  • "Exista un punct care spune ca vom incerca sa mergem impreuna la guvernare, care ar putea fi sau nu indeplinit in funcţie de discuţiile care se mai poarta astazi. Chiar daca nu va fi posibil acest lucru, raporturile dintre noi si UDMR vor ramane raporturi de respect, de comunicare si in situaţia in care UDMR-ul va fi la guvernare si noi nu, sau teoretic invers cred ca aceste lucruri pot sa ramana in vigoare. Inteleg foarte bine faptul ca fiecare formatiune politica este in primul rand determinata si responsabila in fata propriului electorat", a afirmat si Crin Antonescu.