"Este exclusa orice fel de implicare a STS in campania electorala. Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu a fost folosit pentru asa ceva", a afirmat, joi, directorul STS, Marcel Opris, la iesirea de la audierile in fata Comisiei de Aparare din Senat. Presedintele Comisiei, Teodor Melescanu, anuntase, miercuri, ca Marcel Opris este asteptat la audieri. Reprezentantii PSD au sustinut, zilele trecute, intr-o emisiune la Antena 3, ca PDL s-ar fi folosit de infrastructura STS la numaratoarea paralela facuta in noaptea de duminica spre luni, dupa alegeri. De asemenea, au aparut speculatii ca tot STS ar fi ajutat la trimterea de SMS-uri in favoarea candidatilor la prezidentiale.

UPDATE: Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Teodor Melescanu, a anuntat, dupa audierea directorului STS, ca membrii Comisiei au decis invitarea, saptamana viitoare, la audieri a reprezentantilor MAE in legatura cu desfasurarea alegerilor in strainatate, potrivit NewsIn.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a precizat intr-un comunicat remis marti seara ca infrastructura construita de STS pentru procesele electorale a fost pusa numai la dispozitia autoritatilor abilitate de lege in organizarea alegerilor si ca la acest sistem nu au avut acces partidele politice:

  • "Infrastructura de comunicatii si informatica construita de STS pentru procesele electorale a fost pusa numai la dispozitia autoritatilor abilitate de lege in organizarea si desfasurarea proceselor electorale din 2007, inclusiv pentru cel din 6 decembrie 2009", se arata in comunicatul STS, in care se precizeaza ca "la acest sistem nu au avut acces partidele politice".
  • STS mai precizeaza ca "din infrastructura administrata de STS nu s-au initiat niciun fel de mesaje cu continutul invocat" in emisiunea de marti, de la Antena 3 si considera ca afirmatiile facute in emisiune "sunt neadevarate, nefondate si sunt de natura a constitui un atac grav la adresa institutiei".