UPDATE Mircea Geoana a obtinut 50,3% din voturi, in timp ce Traian Basescu este creditat cu 49,7%, afirma liderul social-democrat Viorel Hrebenciuc, dupa numaratoarea paralela efectuata de PSD in circa 80,7% din totalul sectiilor de votare din tara.

"Am luat in considerare numarul mare de nereguli si fraude pe care colegii nostri le-au raportat in cursul acestei nopti. Am cerut ca cei din teritoriu sa nu semneze procesele verbale. Arad, Timis, Cluj, Alba, Maramures, Olt sunt cateva din judetele in care am constatat un numar foarte mare de incidente. Au aparut foarte multe semnalari cu privire la implicarea unor organe ale statului in procesul electoral", a declarat Viorel Hrebenciuc.

Dupa numaratoarea paralela efectuata de PSD in circa 62% din totalul sectiilor de votare din tara, Mircea Geoana a obtinut 50,8% din voturi, in timp ce Traian Basescu este creditat cu 49,2%, a afirmat liderul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Dupa numaratoarea paralela efectuata de PSD in circa 7.800 de sectii de votare (35% din total), Mircea Geoana obtinuse 51,1% din voturi, in timp ce Traian Basescu era creditat cu 48,9%.

Astfel, in Bucuresti, dupa numararea voturilor din 953 sectii, Geoana a obtinut 51,16% iar Basescu 48,84%.

Procente bune obtinute de candidatul PSD, conform numaratorii paralele a partidului:

  • Iasi, Buzau, Vrancea  - 56%
  • Hunedoara - 59,64%
  • Botosani - 62%

Viorel Hrebenciuc a spus ca influenta negativa a votului din diaspora ar putea fi de maxim 0,4%.