"Mircea Geoana era un presedinte de care Romania nu avea nevoie, pentru ca nu e destul de puternic pentru a fi el", a declarat Traian Basescu, la OTV, sustinand ca Geoana a avut nevoie tot timpul de sprijinul unor oameni ca Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie, Patriciu sau Vantu. "Ar fi fost un dezastru daca Mircea Geoana castiga alegerile prezidentiale".

"Spun si acum, ca in 2004, ca am invins pentru ca stiu ce s-a intamplat in tot procesul", a declarat el, adaugand ca la ora 15 Geoana conducea cu 6 % iar la ora 19 "il depasisem putin, exact cum s-a intamplat si in 2004".

Traian Basescu a precizat ca mizeaza pe 70% din voturile din diaspora.

"Rezultatul BEC trebuie acceptat de toti", a adaugat Basescu, subliniind ca el nu cere nimanui sa iasa in strada ci, din contra, si-a rugat suporterii sa astepte rezultatul final al numaratorii, indiferent de rezultat.

"Va asigur ca Romania va fi guvernata de guvern solid, aprobat de Parlament", a precizat el, fara a oferi insa detalii suplimentare.

Intrebat care crede ca va fi rezultatul pe care il va anunta BEC, Traian Basescu a raspuns: "51 si la 48 si".

El le-a multumit romanilor pentru faptul ca au ales "un presedinte puternic" si si-a exprimat convingerea ca ii va avea parteneri si pe cei care l-au votat, dar si pe sustinatorii lui Geoana, pentru "a obliga clasa politica sa lanseze un proces de reforma a statului roman" astfel incat statul sa fie in slujba cetatenilor, si nu cetatenii in slujba statului.