Fostul candidat la presedintia Romaniei din partea Partidului Verde, Remus Cernea, a anuntat ca va candida, in luna ianuarie 2010, pentru postul de deputat devenit vacant dupa ce liberalul Bogdan Olteanu a fost numit viceguvernator al BNR, informeaza Mediafax.

Cernea, care este presedintele executiv al Partidului Verde, a declarat ca va candida pentru Camera Deputatilor in Colegiul 1 din Sectorul 1 al capitalei, unde se organizeaza alegeri anticipate.

"Anunt oficial ca pe data de 17 ianuarie voi candida in Colegiul 1 din Sectorul 1 pentru Camera Deputatilor. Atunci se vor organiza alegeri parlamentare anticipate in Colegiul 1 din Sectorul 1, avand in vedere faptul ca Bogdan Olteanu a vacantat postul de deputat prin plecarea, in calitate de viceguvernator, la BNR", a declarat Cernea. El a adaugat ca exista o sansa reala ca Partidul Verde sa ajunga astfel in Camera Deputatilor.

Cernea a afirmat ca simpatia celor peste 60.000 de alegatori care l-au creditat cu votul lor in turul intai al alegerilor prezidentiale (respectiv 0,62% din numarul total de voturi) va reprezenta principalul sau atu la alegerea pentru Camera Deputatilor.

Alegerile anticipate uninominale pentru Camera Deputatilor din colegiul 1 al Capitalei vor fi organizate la 17 ianuarie.

Postul de deputat a devenit vacant dupa ce, in luna octombrie, Bogdan Olteanu (PNL) a fost numit in functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei.