Popularii europeni din Spania si-au anuntat sustinerea pentru Traian Basescu in campania pentru prezidentiale. Presedintele Partidul Popular din Spania, Mariano Rajoi, s-a intalnit miercuri cu presedintele PD-L Diaspora,William Branza, si au oficializat sustinerea reciproca intre cele doua partide.

Potrivit unui comunicat de presa al PD-L, Mariano Rajoi il sustine la alegerile prezidentiale pe presedintele Traian Basescu, pentru ca acesta "respecta si sustine valorile si principiile Partidului Popular European".

In cadrul intalnirii dintre cei doi lideri s-a discutat despre consolidarea relatiilor intre cele doua partide prin sustinerea reciproca in actiunile si proiectele politice viitoare si despre o colaborare mai buna cu mediul de afaceri si cu investitorii din Romania.

"Prin aceasta intalnire de o deosebita importanta pentru cele doua partide s-a pus punct speculatiilor lansate de catre socialisti si zvonaci ca Popularii europeni nu il sustin pe presedintele Traian Basescu si candidatura acestuia si ca intre cele doua partide nu ar exista o legatura puternica si o reala prietenie.

Intelegerea reprezinta o dovada vie a relatiei puternice care exista intre partidele noastre care promoveaza valorile crestin democrate si a sprijinului reciproc pe care ni-l vom acorda", a declarat deputatul de diaspora, William Branza.