UPDATE ora 15:32: TVR, Realitatea Tv si Antena 3 au ajuns la un acord pentru organizarea a doua dezbateri electorale in cursul zilei de miercuri. Dezbaterile ar urma sa fie transmise in direct de toate cele 3 posturi tv, iar fiecare dintre acestea va desemna cate un moderator, informeaza un comunicat al televiziunii publice, remis HotNews.ro.

  • Prima dezbatere ar urma sa aiba loc intre 17:00-18:30, iar invitati ar fi Remus Cernea, Ovidiu Iane, Eduard Manole, Constantin Rotaru si Constantin Ninel Potârcă.
  • A doua dezbatere ar urma sa aiba loc intre 19:30-21:30, invitati fiind Crin Antonescu, George Becali , Traian Băsescu, Mircea Geoană, Kelemen Hunor, Sorin Oprescu si Corneliu Vadim Tudor.

UPDATE ora 15:20: Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al candidatului Traian Basescu, a anuntat ca "Dezbaterea de miercuri ramane in picioare, la TVR, la ora 19:45. Suntem 4 candidati care il asteapta pe al 5-lea - Mircea Geoana - la dezbatere. Confruntarea ar urma sa dureze o ora si 40 de minute. Domnul Mircea Geoana spunea pe toate canalele ca vrea dezbatere, iar acum fuge de ea. Domnul Hrebenciuc a facut un gest inexplicabil - s-a ridicat si a plecat de la negocieri".

UPDATE ora 15:48: Victor Ponta: "Mircea Geoana va fi prezent la dezbatere, incepand cu ora 19:30, indiferent de formula. Traian Basescu si staff-ul sau cauta justificari ca sa nu fie prezenti. Ii promitem sefului statului ca, daca va veni la confruntare, nu ii vom pune niciun fel de intrebare legata de Omar Hayssam."

UPDATE ora 16:05: Crin Antonescu: "Eu ma voi prezenta miercuri seara la dezbaterea in 5, stabilita la negocieri. Daca domnul Geoana evita confruntarea cu contracandidatii sai reali si doreste una cu Gigi Becali si Vadim Tudor, poate sa o faca".

UPDATE ora 16:30: Staff-urile de campanie ale candidatilor Traian Băsescu, Crin Antonescu, Sorin Oprescu si Kelemen Hunor spun ca au luat nota cu stupoare de anuntul TVR prin care postul public propune o dezbatere cu 7 candidati si moderatori comuni cu Realitatea Tv si Antena 3, fara sa anunte daca cei 4 vor participa sau nu la dezbatere, potrivit NewsIn.

La ora transmiterii stirii, nu este clar daca dezbaterea electorala va mai avea loc miercuri seara. Negocierile au intrat in impas, iar PDL a venit cu o invitatie catre PSD si PNL ca dezbaterea sa aiba loc in formula de 3, la Parlament, si nu la TVR. Dezbaterea ar fi trebuit sa aiba loc initial in formula de 5 (Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu, Kelemen Hunor si Sorin Oprescu), sa fie gazduita de TVR si sa fie moderata de Luca Niculescu, din partea televiziunii publice.

Liderul PSD ar fi fost insa nemultumit de faptul ca Realitatea Tv si Antena 3, care ar fi urmat sa transmita si ele in direct confruntarea, nu au moderatori la dezbatere, in timp de PDL ar fi dorit o dezbatere in formula de 3, a carei gazda sa nu fie televiziunea publica, ci Palatul Parlamentului.

UPDATE: Cozmin Gusa: "Mircea Geoana va onora invitatia televiziunilor, in orice format vor decide acestea."

UPDATE 2: Sebastian Lazaroiu: "Impresia mea este ca domnul Geoana nu vrea sa participe la nicio dezbatere, nici cu 2, nici cu 3, nici cu 5 candidati."

Initial, staff-urile de campanie ale candidatilor cazusera de acord asupra unei dezbateri in formula de 5, gazduita de televiziunea publica si transmisa si de posturile private, cu un singur moderator - Luca Niculescu, din partea TVR. Confruntarea ar fi trebuit sa inceapa la ora 19:45 si ar fi fost precedata de o alta, intre candidatii cotati mai slab in sondajele de opinie (de la locul al 6-lea in jos).

Surse participante la negocieri au declarat, pentru HotNews.ro, ca initial, PSD a pus conditia de a se organiza o dezbatere la care sa participe 5 candidati, cu 3 moderatori (inclusiv din partea televiziunilor de stiri), social-democratii promitand, in schimb, ca vor accepta, vineri, si o dezbatere in 3 (dorita de staff-ul PDL).

PDL ar fi acceptat sa faca aceasta concesie, cu conditia ca dezbaterea sa aiba loc la Palatul Parlamentului, nu la TVR, si sa aiba un singur moderator, nu 3.

Ulterior, negocierile au intrat in impas si au circulat informatii ca Mircea Geoana ar fi renuntat la participarea la confruntarea cu ceilalti candidati. Mircea Geoana nu a participat nici la confruntarea de sambata, de la Cluj, la care au fost prezenti doar Traian Basescu si Crin Antonescu.