Fostul ministru social-democrat de Interne, Dan Nica, a fost inlaturat de la sefia ministerului pentru ca a pus la dispozitia lui Marian Vanghelie si a altor persoane apropiate din PSD informatii din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI). Declaratia a fost facuta de presedintele Traian Basescu, in cadrul emisiunii "Nasul" (B1 TV).

"Serviciul DGIPI a fost pus total de domnul Nica la dispozitia domnului Vanghelie, a lui Mitica Iliescu si a lui Voicu, parlamentarul", a declarat liderul de la Cotroceni, la peste doua saptamani dupa ce Dan Nica a fost demis. De cealalta parte, Dan Nica a dezmintit acuzatiile lansate joi seara de Traian Basescu. Contactat in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, fostul ministru de Interne a declarat ca informatiile sunt false.

Liderul de la Cotroceni a mai abordat o singura data tema motivelor care ar fi stat la baza inlaturarii lui Nica de la Interne. In ziua in care Guvernul Boc a fost demis prin adoptarea motiunii de cenzura in Parlament, Traian Basescu a declarat: "Vreau sa fac referire si la decenta cu care Emil Boc a propus revocarea ministrului de Interne, fara sa vorbeasca despre mizeria care se instalase in acest minister si la faptul ca el era condus din afara".

Scandalul de la Interne a izbucnit pe 1 octombrie, cand presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a lui Dan Nica, iar ministrii social-democrati au demisionat din Guvern, rupand coalitia PDL-PSD. Anterior, premierul Emil Boc isi anuntase intentia de a-l revoca pe Dan Nica, cerand PSD sa nominalizeze un inlocuitor pentru acesta. Social-democratii au refuzat, anuntand ca singura lor propunere pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne este Dan Nica.

O zi mai tarziu, dupa ce social-democratii au refuzat sa faca o noua nominalizare, Emil Boc i-a trimis presedintelui Traian Basescu propunerea de revocare din functie a lui Dan Nica si de numire in locul acestuia, ca interimar, a lui Vasile Blaga.