Social-democratii ii acuza pe partenerii de guvernare de la PDL de faptul ca "asumarea rasunderii pe Legile educatiei are o miza exclusiv politica. Nu reforma educatiei este scopul partenerilor de coalitie de la PDL, ci sa hartuiasca sistematic PSD si sa caute un nou pretext de cearta", a afirmat, duminica, ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita.

  • "PDL vrea sa faca testul Coalitiei pe spatele elevilor si profesorilor. Este nevoie de dezbatere pe Legile educatiei, nu de asumarea raspunderii. Chiar colegii de coalitie de la PDL au afirmat, cu subiect si predicat, ca vor sa puna Coalitia in fata unui test prin asumarea raspunderii pe aceste legi", a continuat Constantin Nita.
  • "Legile educatiei au fost modificate de zeci de ori in ultimii ani. Trebuie gasita o formula pe care sa nu mai schimbam de la un Parlament la altul si de la un Guvern la altul. Asemenea legi trebuie discutate cu toti factorii implicati, nu pot fi adoptate prin asumarea raspunderii. Pana si domnul Miclea a afirmat ca legile educatiei trebuie dezbatute. Daca si un lider important al PD-L a admis acest lucru, inseamna ca e nevoie de dezbatere pe aceste legi", a afirmat liderul PSD.
  • Constantin Nita a mai adaugat ca "adevaratul test al coalitiei ar trebui sa fie depasirea crizei. Speranta noastra este ca nu vom suprapune criza politica peste cea economica."