"Cinice si nepotrivite". Asa a catalogat purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, declaratiile premierului Emil Boc privind testarea coalitiei. Primul ministru a declarat, la finalul sedintei de Guvern de sambata, ca legea salarizarii unice, cea privind reformarea sistemului de pensii si legile educatiei urmeaza sa fie adoptate prin asumarea raspunderii Executivului, acesta reprezentand si un test pentru coalitia PDL - PSD.

Social-democratii au anuntat, insa, ca nu sunt de acord cu asumarea raspunderii pe legile educatiei si vor dezbatere parlamentara pentru acestea, a declarat Bogdan Niculescu Duvaz pentru NewsIn.

  • "Daca Guvernul ar fi sa-si asume raspunderea pe ceva, sa-si asume raspunderea pe masurile pe care trebuie sa le ia in urma discutiilor cu FMI. Aceste masuri vor afecta pe termen mediu si lung intreaga societate româneasca. Acolo trebuie o discutie serioasa si acolo se justifica asumarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului, adica a natiunii", a spus Bogdan Niculescu Duvaz, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al social-democratilor a adaugat ca verificarea vointei politice a actualei coalitii si a existentei unei majoritati parlamentare care sa sustina actualul Guvern se poate face la asumarea raspunderii Executivului pe acest pachet de masuri, rezultate in urma acordului cu FMI, si nu prin asumarea raspunderii pe legile educatiei, unde, in opinia PSD, este nevoie de o dezbatere parlamentara.

  • "Daca domnul prim-ministru doreste sa verifice sau, cum spun eu, sa testeze la rupere – termenul se foloseste in Teoria materialelor - coalitia, atunci acolo este, cu seriozitate si responsabilitate, locul discutiei serioase, respectiv pe pachetul de masuri ce urmeaza sa fie luate in consecinta acordului cu FMI. Asta este ceea ce credem noi ca e util si atunci se va vedea si daca exista sau nu exista o majoritate care sprijina acest Guvern”, a adaugat Duvaz.

Bogdan Niculescu Duvaz a mai aratat ca la nivelul PSD nu s-a discutat niciun moment, pana in prezent, despre asumarea raspunderii Guvernului pe Legile educatiei, iar partidul sau considera ca dezbaterile parlamentare sunt cele care pot duce la un rezultat cu adevarat stabil, pe cel putin zece ani, in ceea ce priveste domeniul educatiei.