Liderii PSD nu vad nici o problema in faptul ca primarul municipiului Constanta a cheltuit 800.000 euro pentru achizitionare de stiri si imagine pozitiva de la o televiziune detinuta de partenerii sai de afaceri. Puratorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a declarat ca Radu Mazare putea sa cheltuiasca si 8 milioane de euro pe stiri. Alti lideri PSD, precum Liviu Dragnea, Mircea Dusa, Gheorghe Zoicas sau Ioan Stan s-au ferit sa comenteze situatia, spunand ca nu stiu si nu au auzit despre contractele lui Mazare.

  • Presedintele CNA a declarat pentru HotNews.ro ca legea audio-vizualului interzice achizitia de stiri, dar ca nu se pronunta pe contractele incheiate de Mazare cu Soti Cable Neptun

In articolul “Cum a platit Radu Mazare 800 de mii de euro bani publici catre televiziunea partenerilor de afaceri ca sa cumpere stiri si imagine pozitiva pentru Primaria Constanta”, publicat joi 30 iulie, am aratat cum primarul Constantei a incheiat cele doua contracte cu o companie detinuta de partenerii sai de afaceri. HotNews.ro a solicitat punctul de vedere al liderilor PSD referitor la contractele in valoare de peste 800.000 euro semnate de primarul Radu Mazare cu compania Soti Cable Neptun.

Purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Bogdan Niculescu-Duvaz

“PSD are o parere cand lucrurile sunt clare si fundamentate. Eu nu stiu despre ce contracte este vorba. Oricum Mazare putea sa dea si 8 milioane de euro. Sunt organe care sa cerceteze si sa se pronunte. Cand aceste organe competente vor prezenta probe clare, atunci se va pronunta si PSD. Din povestea asta, singurul personaj pe care il cunosc este Mazare”.

Liviu Dragnea, vicepresedinte PSD

“Eu sunt in concediu si nu stiu despre ce este vorba. Dar mi-e greu sa cred ca Mazare a facut asa ceva. Oricum, nu pot sa ma pronunt pentru ca nu am informatiile la indemana”, a declarat liderul PSD.

HotNews.ro a solicitat si parerea membrilor PSD din cadrul Comisiei de Cultura a Camerei Deputatilor, comisie care are atributii in domeniul audio-vizualului.

Victor Socaciu, deputat PSD, membru al comisiei, spune ca “daca Mazare insusi era actionar al televiziunii respective, era o chestiune chiar penala, dar asa nu cred ca e vreo problema. Oricum, sumele si contractele sunt votate intr-un Consiliul Local, unde voteaza si pesedistii si pedelistii si penelistii. Nu e tot una cu cazurile Ridzi sau Udrea, unde s-au comis abateri grave”.

Deputatul PSD a admis ca in cazul in care contractele semnate de catre Radu Mazare prevad achizitionare de stiri, atunci exista o incalcare a legii.

Gheorghe Zoicas, deputat PSD, membru al comisiei de Cultura

“Eu, de la Baia Mare, nu pot sa vorbesc despre contractele domnului Mazare de la Constanta. Va rog, nu ma puneti in aceasta situatie. Sa fim rezonabili. Din moment ce s-a semnat un contract intre doua parti, nu cred ca poate fi altfel decat legal”.

Ioan Stan, PSD, presedintele Comisie de Abuzuri din Camera Deputatilor

“Nu stiu despre ce este vorba. Dar va rog sa faceti o sesizare pe adresa comisiei si va promit ca noi vom pune in dezbatere cazul. Vom cere documente, vom audia partile si apoi vom da un raspuns”.

Mircea Dusa, PSD, vicepresedintele comisiei de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic

“Mazare are autonomie locala. Cred ca stie ce face acolo. Eu nu pot sa ma pronunt. Eu sunt si presedintele comisiei Nemirschi si am incercat sa fac un echilibru, nu am emis puncte de vedere decat dupa ce am vazut documente”.

In articolul prezentat, joi 30 iunie, am aratat ca in nota de fundamentare a contractului de peste 2.600.000 de lei, reprezentantii Primariei Constanta au mentionat ca prin contract se vor achizitiona stiri si imagine pozitiva pentru institutia condusa de Radu Mazare.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat pentru HotNews.ro ca nu se poate pronunta direct asupra contractelor incheiate de catre Primaria Constanta si Tv Neptun, dar ca potrivit legii cumpararea de stiri este interzisa.

“Pe acest contract nu pot sa ma pronunt decat dupa ce o sa il vad. Cumpararea de stiri nu este permisa prin legea audio-vizualului. Nu este permisa nici sponsorizarea de stiri, astfel ca se exclude si cumpararea stirilor. Trebuie insa sa vedem aceste contracte, sa fie facute publice la fel ca si in cazul Ridzi, unde Catalin Tolontan le-a publicat”.

Mazare Junior, co-prezentator la televiziunea unde Mazare senior a dat bani :)

Potrivit cotidianului constantean Telegraf, printre prezentatorii televiziunii se numara chiar fiul primarului Radu Mazare. Cotidianul a scris ca pe 1 iunie Mazare junior a fost co-prezentatorul emisiunii Noroc ca Stii. “Realizatorul producţiei de succes, Sorin-Lucian Ionescu, le-a pregătit telespectatorilor o surpriză deosebită - o emisiune „Noroc că ştii!“ pentru copii, co-prezentată de un junior simpatic... Radu Mazăre”, se scria in articol.

„Îmi place mult această postură de co-prezentator, deoarece am ceva nou de învăţat“, mărturiseşte carismaticul moderator Radu Mazăre Junior, care, în această seară, debutează „pe sticlă”, mai scrie Telegraf.HotNews.ro a arata ca emisiunea Noroc ca Stii a primit o sponsorizare din partea Consiliului Judetean Constanta, institutie care este condusa de pesedistul Nicusor Constantinescu.

Despre stirile platite din banii constantenilor a mai scris pe blogul sau si jurnalistul Catalin Tolontan.