Premierul Emil Boc a recunoscut luni ca tonul folosit de liderii PSD fata de colegii de coalitie din PD-L este "greu de acceptat", dar a subliniat ca "este mai bine sa punem orgoliile si dezamagirile personale sub interesul general de a trece peste aceasta perioada dificila" de criza.

"Este adevarat ca un asemena comportament, astfel de mesaje si de limbaj sunt greu de acceptat, dar vreau sa punem accentul pe interesul general de a scoate Romania dintr-o perioada dificila, prin stabilitate", a spus Emil Boc, la finalul sedintei democrat-liberalilor.

Primul ministru, care conduce si PD-L, a sustinut ca, "desi nu e placut" tonul folosit de PSD, "avem in primul rand aceasta responsabilitate de a face ce trebuie pentru Romania".

Videanu: Foarte multi prieteni imi cer sa respir mai des

"PD-L nu va raspunde politic la aceasta provocare pe care PSD o lanseaza", a declarat si ministrul Economiei, Adriean Videanu.

In opinia sa, este vorba despre o criza interna in PSD: "Se filmeaza unii pe altii si scapa ceea ce doresc sa scape pe surse".

PD-L cere PSD "cu toata fermitatea sa se manifeste strict in interiorul protocolului pentru Romania" si "sa nu transfere criza politica din interior la nivelul guvernului".

"Singura mare problema pe care o avem este criza economica", a continuat Videanu, care a avertizat insa ca, daca Mircea Geoana nu-si sustine criticile pe care i le-a adus, isi rezerva dreptul de a-l actiona in instanta pentru calomnie.

Legat de acuzatiile lui Geoana, care a spus ca Videanu "si cand respira vrea sa faca bani", ministrul Economiei a comentat: "Foarte multi prieteni imi cer sa respir mai des".