Presedintele Traian Basescu regreta ca participarea sa la sedinta de Guvern a fost politizata de liderii partidelor, se arata intr-un comunicat postat luni pe site-ul Administratiei Prezidentiale. In plus, seful statului face un apel catre partide si institutii sa lase deoparte orgoliile si interesele de partid si sa colaboreze pentru limitarea efectelor crizei si continuarea reformelor.

In comunicat se mai precizeaza ca seful statului a participat la sedinta de guvern ca urmare a invitatiei formulate de primul ministru. In plus, presedintele Romaniei considera ca este foarte important ca toate institutiile statului sa colaboreze pentru limitarea efectelor crizei economice si continuarea reformelor asumate de coalitia la guvernare, se mai arata in comunicat.

"In acest context, seful statului este hotarat sa continue sa isi exercite atributiile conferite de Constitutia Romaniei, inclusiv cele referitoare la participarea la sedintele de guvern", mai scrie comunicatul Administratiei Prezidentiale. "Potrivit Constitutiei Romaniei, articolul 87 (alin.(1) si alin.(2)) „Presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii. Presedintele Romaniei prezideaza sedintele Guvernului la care participa”, mai precizeaza comunicatul.