PDL nu trebuie sa-mi alimenteze candidatura, in privinta careia nu am luat o decizie, sustine presedintele Romaniei. Intr-o declaratie de presa facuta inaintea vizitei de stat in Grecia, Traian Basescu a facut cateva comentarii cu privire la un articol publicat miercuri in Evenimentul Zilei, potrivit caruia seful statului s-ar fi prezentat la intalnirea de luni cu parlamentarii PDL pregatit cu indicatii strategice legate de alegerile prezidentiale.

Nu am luat nici o decizie in privinta candidaturii mele, a reiterat Basescu, precizand ca nu ezita totusi sa participe la evenimente in tara atunci cand este invitat. "Sunt seful statului si am fost ales de romani", a spus el.

Potrivit EvZ, Basescu s-ar fi dus la discutia cu uninominalii PDL pregatit sa le dea indicatii strategice in legatura cu pregatirea campaniei sale pentru prezidentiale. "Candidatura mea trebuie alimentata de PDL”, citeaza Cotidianul o notita a presedintelui.

In declaratia de presa, Basescu a prezentat varianta continuta in cuprinsul materialului publicat: "Candidatura, liniuta, nu trebuie alimentata de PDL", prezentand si carnetul de notite incriminat. "Da, sunt aici. As vrea sa citim si restul dar, chiar daca vi le arat, Cotidianul ar putea sa spuna ca le-am scris azi dimineata, dar cel mai bine este sa vedeti notitele chiar din ziar, unde scrie candidatura nu trebuie alimentata de PDL".

As vrea sa vedeti diferenta intre notite si continut. Desi cotidianul reproduce notitele, in urma fotografiei, decizia a fost sa faca o dezinformare de genul gainii care a nascut pui vii si, in loc sa reproduca ce era scris pe notite, a reprodus ceea ce era in intentia de dezinformare a cotidianului. Deci aici este scris, cu ghilimele, ca si cand ar fi fost formulat in notitele mele "candidatura mea trebuie alimentata de PDL". Este ceea ce sustine cotidianul. In realitate, tot de aici putem vedea care au fost notitele adevarate: "candidatura nu trebuie alimentata de PD-L".

Am facut aceasta remarca in discutiile cu grupul parlamentar PDL de la Senat si Camera, pentru simplul motiv ca erau foarte multi politicieni care au inceput sa faca afirmatii in numele meu. Ramane ceea ce am spus public, prioritatea mea nu este anuntarea candidaturii acum, si nu am luat o decizie in acest sens.

Presedintele s-a referit si la aluziile din presa potrivit carora s-ar afla deja in campanie electorala, date fiind numeroasele vizite in teritoriu.

Sunt seful acestui stat si ales de poporul roman, de aceea n-o sa-mi fie jena, rusine, niciodata, ca oriunde m-as duce in tara, atunci cand sunt invitat sa-mi pun pe cap o palarie oseneasca, un clop, sau o palarie cu pene la Nasaud, sau clopul la Maramures, sau bundita-n Bucovina, sau invitat sa ma masor cu ciobanii daca pot sa tund o oaie, n-am sa refuz aceste lucruri pentru ca sunt traditii ale poporului roman, iar eu imi respect poporul, nu mi-e rusine de traditiile lui. Pentru cei care se oripileaza de traditiile romanilor, vreau sa le spun ca mie-mi fac placere si consider ca a refuza, pentru cateva minute, un element de port popular oriunde in regiunile tarii ar fi o grava impolitete pentru seful statului.