Posibilitatea organizarii alegerilor prezidentiale odata cu cele europarlamentare reprezinta o opinie personala a lui Radu Berceanu, care nu a fost discutata in PDL, in cadrul coalitiei sau in Guvern si nici cu presedintele Traian Basescu, a declarat vineri premierul Emil Boc, potrivit NewsIn.

"A fost o opinie personala a colegului meu, Radu Berceanu, nu s-a discutat nici in PDL, nici in coalitie, nici in Guvern si nu avem o asemenea prioritate pe agenda noastra", a declarat vineri Boc la Pro Tv. Premierul a precizat ca a avut "cu atat mai putin" o discutie pe aceasta tema cu presedintele Traian Basescu.

Radu Berceanu a declarat miercuri, la Realitatea FM, ca "e foarte interesanta ideea" organizarii alegerilor prezidentiale odata cu cele pentru Parlamentul European. "Ar finaliza o intreaga agitatie care se suprapune peste o perioada foarte grea. Adica, daca noi o sa fim preocupati foarte mult si din ce in ce mai intens de campania electorala pana in vara, pentru europarlamentare, si imediat dupa ce terminam europarlamentarele o sa fim preocupati pana in iarna de campania prezidentiala, daca tragem linie constatam ca noi, sau multi, nu ne vom ocupa atat de mult de criza, cat de campaniile electorale", a spus Berceanu.