Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat marti, in replica la acuzele pe care Traian Basescu i le-a adus luni, ca fie seful statului minte, fie este amnezic.

"Ce sa comentez?! Luati documentele Uniunii Europene, o sa vedeti cat de slabe cunostinte... ori presedintele a devenit amnezic, ori minte! Nu exista alta varianta!", a fost reactia lui Tariceanu la afirmatiile la adresa sa facute de seful statului, relateaza NewsIn. Luni seara la o emisiune televizata, la TVR1, Traian Basescu a afirmat ca fostul premier nu intelege mecanismele economice, comportandu-se "ca si cum cumperi blugi sau masini Citroen din Franta".

Tariceanu a respins si acuzatiile ca nu l-ar fi informat pe seful statului, amintind de momentul in care i-a solicitat sa nu promulge cresterile de pensii si salarii pentru profesori.

Traian Basescu a raspuns in cadrul interviului de la postul public de televiziune acuzatiilor pe care i le-a adus fostul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia seful statului minte cand spune ca UE conditioneaza un imprumut de un acord cu FMI.

"Avem o problema cu domnul Tariceanu. A incheiat mandatul si nu a inteles nimic din mecanismele economice. Dansul de multe ori crede ca economia este ca si cum cumperi blugi sau masini Citroen din Franta, le vinzi aici adaugand ceva la pret, te numesti dealer de masini, pui papion, esti baiat elegant si cu asta ai terminat balciul", a replicat Basescu.