Deputatul Adrian Nastase a afirmat duminica, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ca este dispus sa candideze la Presedintie daca partidul il va desemna si ca nu si-ar da demisia din PSD pentru a candida din postura de independent la alegerile prezidentiale din acest an, informeaza Mediafax.

"Nu mi-as da demisia din partid ca sa candidez independent. Nu cred in sansa unui candidat independent la prezidentiale tinand seama de experienta mea", a spus Nastase, explicand ca "se pot intampla nenumarate lucruri in sectiile de vot" atunci cand candidatul nu are "o structura" la nivelul comisiilor electorale din sectiile de votare.

Nastase a adaugat ca este dispus sa candideze la alegerile prezidentiale de anul acesta, insa numai daca PSD il va desemna in acest sens. "Nu voi candida decat in masura in care PSD ma va desemna pentru o astfel de candidatura", a spus presedintele Consiliului National al PSD.

El a adaugat: "Partidul, in momentul de fata, nu a luat o decizie, este, intr-un fel, impartit intre sentimentele fraterne fata de PD-L, un respect din ce in ce mai puternic fata de Traian Basescu si, pe cealalta linie, sunt cei care sentimentul ca partidul se topeste in PDL".

Adrian Nastase a mai spus ca sansele unui candidat PSD impotriva lui Traian Basescu in turul al doilea a alegerilor prezidentiale sunt "mai mici" in cazul in care PSD va ramane la guvernare alaturi de PDL" si a reafirmat faptul ca el a fost impotriva participarii la guvernare a PSD alaturi de democrat-liberali.

Intrebat daca se teme de o confruntare cu actualul sef al statului, Nastase s-a aratat "foarte deranjat" de o asemenea intrebare, spunand ca de patru ani "se bate" cu Traian Basescu si ca nu ii este frica de acesta.