Consiliul General al Municipiului Bucuresti se reuneste marti in sedinta extraordinara pentru a rediscuta continuarea lucrarilor la Pasajul Basarab din Capitala. Este o ultima sansa pentru ca lucrarile sa obtina aviz pozitiv, in urma proiectului de hotarare privind solicitarea catre Guvern a unei decizii referitoare la continuarea exproprierilor si plata despagubirilor.

Constructia Pasajul Basarab a fost oprita dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 17 februarie ca lucrarile de acolo nu sunt de utilitate publica, blocand astfel si procedurile de expropriere. Potrivit reprezentantilor Primariei, ar mai fi de expropriat sase proprietati dintr-un total de 104. Viceprimarul Mircea Raicu a prezentat luni, 23 februarie, situatia juridica si cea economica a lucrarilor la Pasajul Basarab. Expunerea integrala poate fi citita aici.

La sedinta de joi, 19 februarie, au votat pentru continuarea lucrarilor la pasajul Basarab 33 de consilieri, iar 11 s-au abtinut, din cei 55 de consilieri generali ai Capitalei. Cei care s-au abtinut de la vot sunt membri PSD. Potrvit actualei componente a Consiliului General, PSD detine 16 mandate, astfel daca proiectul ar fi votat de consilierii PD-L, PNL, PNG si PRM, ar putea trece. In cadrul sedintei de joi, 19 februarie, consilierii PSD au declarat ca nu vor vota hotararea care ar duce la deblocarea lucrarilor la pasaj, deoarece au constatat o serie de ilegalitati facute de fostul primar Adrian Videanu.